Kulttuurin kuplia -kampanjalla huomio lähikulttuuripalveluihin

Titta Väänänen, Markku Pöyhönen, Elina Alkio ja Päivi Pippola haluavat nostaa esille Järvi-Pohjanmaalla toteutettavia kulttuuripalveluita, joita on tarjolla laajalla skaalalla ja matalalla kynnyksellä. Iso osa niistä on myös maksuttomia.
ALAJÄRVEN kaupunginkirjasto, Alajärven musiikkiopisto Järvi-Pohjanmaan kansalaisopisto, Nelimarkka-museo ja Alajärven seurakunta käynnistävät #kulttuurinkuplia -teemakampanjan, jolla ihmisiä halutaan kannustaa osallistumaan alueella tarjottaviin kulttuuritapahtumiin.

Teeman kokoaa kulttuuripassi, johon saa merkintöjä konserteista, yleisöluennoista, taidenäyttelyistä ja -työpajoista, kirjallisuustapahtumista ja muista kulttuuritapahtumista. Passin voi täyttää paperiversion sijaan myös somessa jakamalla kahdeksan julkaisua kokemastaan kulttuuritapahtumasta aihetunnisteella #kulttuurinkuplia. Pääpalkintona on viikonloppu Alajärven kaupungin omistamassa Villa Mustaniemessä Ähtärinjärven rannalla. Lisäksi arvotaan yllätyspalkintoja. Kampanja on voimassa 31. toukokuuta 2022 saakka.

–Halusimme yhdistää voimia kaupungin sisällä ja tuoda esille kulttuuri- ja lähipalveluita. Läheltäkin löytyy tekemistä: voi osallistua kulttuuriin, nauttia siitä, virkistäytyä ja oppia. Voisi haastaa henkilöitä kokeilemaan kulttuuripalveluita, sellaisiakin, jotka eivät niitä käytä, ja niitä, jotka eivät ole käyneet pitkään aikaan, vaikka osallistumaan taidetyöpajaan, yleisöluentoon tai musiikkiopiston konserttiin. Löytyy monenlaista tapahtumaa moneen makuun, ja useat niistä ovat maksuttomia. Kampanjaan voi osallistua myös perheenä, kertoi kampanjaidean alullepanija, kirjastotoimenjohtaja Päivi Pippola.

Kirjastolla on tulossa lokakuussa kummitus- ja aavetarinoiden teemaviikko, jonka yhteydessä kirjailijavieraaksi on tulossa Mika Nikkilä. –Lasten ja nuorten puolella on tulossa tapahtumia, ja niiden yhteydessä kellariin sisustettuun Tylypahkaan voi järjestää pienryhmävierailuja.

Kirjaston Runokuva-hanke toteuttaa syksyn aikana alueen kirjastoissa runon ja musiikin iltoja, ja viime vuonna suosion saanut tonttupolku järjestetään erilaisena versiona.

–Musiikkiopiston oppilaskonserttien sarja käynnistyi maanantaina. Syyskaudella konsertteja on 11, kevään ohjelma julkaistaan myöhemmin. Pääasiassa konsertit toteutetaan Alajärvi-salissa, mutta kaksi järjestetään kirkossa ja yksi Nelimarkka-museolla. Myös Soinissa ja Lehtimäellä järjestetään oppilaskonsertit, kertoi musiikkiopiston rehtori Markku Pöyhönen. –Ei tarvitse sen kummemmin pukeutua, vaan nämä konsertit pidetään hyvin leppoisina ja kotoisina tapahtumina.

–Nelimarkka-museolla käynnistyy seuraavaksi Seinäjoen taiteilijaseuran näyttely ja Villa Väinölään on tulossa Tarja Paimenen, toimintakeskuksen sekä Tapio Hirvosen näyttelyt. Väinölä on maksuton tila ja sinne on voi poiketa kaupungilla kulkiessaan. Taidetyöpajoja ja yleisötilaisuuksia järjestetään, mikäli tilanne sen sallii, totesi museotoimenjohtaja Elina Alkio.

–Järvi-Pohjanmaan kansalaisopisto järjestää syksyn aikana Päivi Sihvolan yleisöluennon Kirjeitä Karjalasta ja tilanteen salliessa niitä järjestetään enemmänkin, kertoi kansalaisopiston rehtori Titta Väänänen.

–Toivottavasti somen kautta tulisi ihania viestejä kulttuuriin liittyen. Jos ihmiset innostuvat kulttuuripassista, se voi saada jatkoa, Pippola totesi.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.