Kauhavan kaupunginhallitus 16.8.

Julkaistu:

KAUHAVAN kaupunginhallitus päätti muun muassa ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupungin monia äänestysalueita yhdistetään pienemmiksi kokonaisuuksiksi.

Äänestysalueiden määrän vähentäminen tehostaisi ja nopeuttaisi asiakirjojen käsittelyyn päivittäin käytettävää työaikaa. Se myös nopeuttaisi jonkin verran ennakkoäänten äänestysaluekohtaista laskentaa ja varsinaisen vaalipäivän äänten tarkastuslaskentaa.

Lisäksi nykyisellä äänestysaluejaolla vaalilautakuntiin on tarvittu yhteensä 35 jäsentä ja 35 varajäsentä. Jäsenten saamisessa on ollut haasteita, sillä etenkin kunta- ja aluevaaleissa esteellisyyssäännökset saattavat aiheuttaa ongelmia. Tulevaisuudessa tullaan siirtymään myös vaalipäivän äänestyksessä sähköiseen äänioikeusjärjestelmään, minkä käyttö edellyttää hyvää perehtymistä järjestelmään.

Näistä syistä äänestysalueiden määrää olisi syytä laskea seitsemästä viiteen. Hallitus ehdottaa, että Kosolan, kirkonkylän ja Nahkalan äänestysalueista muodostetaan kaksi äänestysaluetta: Kauhava läntinen ja Kauhava itäinen. Äänestysalueiden raja muodosta etelästä pohjoiseen valtatie 19–kantatie 63-linjan mukaisesti.

Alahärmän Voltin äänestysalue liitetään Alahärmän kirkonkylän äänestysalueeseen.

Uudet äänestysalueet ovat siis 001 Kauhava läntinen, 002 Kauhava itäinen, 003 Kortesjärvi, 004 Alahärmä ja 005 Ylihärmä.

Niiden äänioikeutettujen, joita ei ole merkitty väestötietojärjestelmässä asukkaaksi minkään kiinteistön (rakennuksen tai huoneiston) kohdalle, sekä vailla vakituista asuntoa olevien, hoito- ja muissa laitoksissa asuvien kuntalaisten sekä ulkomailla asuvien Suomen kansalaisten äänestysalue on 002 Kauhava itäinen.

KAUPUNGINHALLITUS hylkäsi Esa Puronvarren oikaisuvaatimuksen, jonka tämä teki kaupunginhallituksen päätöksestä 28.6.2021 § 153. Päätöksessä todettiin, että kaupungin hallinnon työntekijät kootaan kaupungin omiin tiloihin kahteen rakennukseen: kaupungintalon lasisiipeen ja Ylihärmän palvelutoimistoon.

Jari Välikangas esitti, että kaupunginhallitus kumoaa päätöksensä ja palauttaa sen uuteen valmisteluun siten, että lasisiiven muutostöiden suunnitelmat, kustannusarvio ja Alahärmän palvelutoimiston sulkemisesta tulevat säästöt selvitetään.

Asiasta äänestettiin. Äänet menivät 7–5 kaupunginjohtajan ehdotuksen puolesta.

KAUPUNGINHALLITUS päätti, että kaupunki maksaa vahinkovakuutusyhtiölle 61 387,59 euroa vuonna 2019 tapahtuneen liukastumistapauksen johdosta.

KAUPUNGINHALLITUS lupasi nuorisovaltuuston käyttöön tablettitietokoneita. Nuorisovaltuusto oli toivonut parempaa kokouslaitteistoa, sillä hekin ovat kokoustaneet etenkin koronan vuoksi etänä.

Nuorisovaltuusto ehdotti myös kokouspalkkioidensa nostamista samalle tasolle vammais- ja vanhusneuvostojen kanssa. Nuorten kokouspalkkio on 50 euroa, mikä on puolet kaupunginvaltuuston palkkiosta. Kaupunginhallitus ei hyväksynyt korotusta, sillä palkkio on jo nykyisellään suurempi kuin monissa kunnissa.

Kaupunginhallitus ehdottaa myös kaupunginvaltuustolle, että valtuusto järjestää nuorisovaltuustolle kummivaltuutetun parantamaan yhteydenpitoa nuorisovaltuuston ja kaupungin luottamuselinten välillä. Näin nuorten ääni kuuluisi kaupungin päätöksenteossa paremmin.

KAUPUNGIN ympäristöasiantuntija irtisanoutui 12. elokuuta. Hänen tilalleen aletaan välittömästi rekrytoida uutta työntekijää.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.