Kajaani vei kamppailun pohjoislohkon kakkossijasta ja kotiedun

Toivottavasti Saana Kamppinen ja Mette Mortenseen saavat tuulettaa näin iloisesti myös pudotuspeleissä. Kuva: Saimi Airaksinen

Julkaistu:

Aihe:

KAJAANIN Pallokerho oli valmiimpi otteluun taistelussa naisten Ykköspesiksen pohjoislohkon kakkossijasta ja kotiedusta puolivälieriin. Se vyörytti kahdessa ensimmäisessä vuorossa viisi juoksua. Tuo tyrmäävä alku lamaannutti Lavettarien sisäpelin, mitä ei saatu toimimaan koko ottelussa. Veikkojen otteista paistoi pelin tärkeyden tuoma jännitys.

Vaikka onnistumisprosentit joukkueilla olivat tasaiset 53–54, niin Pallokerho pyöritti peliään huomattavasti tehokkaammin. Kolmoselle se saatteli etenijänsä 16 kertaa. Veikot sai tyytyä kahdeksaan kolmostilanteeseen. Kajaani kotiutti etenijänsä pääasiassa hyvillä lyönneillä.  

Varovaisen ja hengettömän avausjakson päätöslukemat kaunisteli Sanna Särkijärvi kotiuttamalla Riikka Polson, joka toi myös toisen jakson tasoittavan juoksun Anni Kankaan lyönnillä. Veikoilla oli tiivistyneen ulkopelin myötä mahdollisuus vielä taistella lohkon kolmossijasta, sillä Oulunsalon Vasama hävisi Raahessa ottelunsa, mutta rahkeet eivät riittäneet siihen. Kotijoukkueesta palkittiin sisäpelin tehokkaimmat onnistujat Jutta Herrala (83%) ja Selma Vuorinen (80%).

–Peliin lähdettäessä ei ajateltu erityisesti tämän pelin merkitystä, vaan että tämä on kenraali pudotuspeleihin. Kajaanin ulkopeli söi meidän parhaat lyönnit. Toisella jaksolla pelasimme vapautuneempaa peliä, mutta sisäpelimme, etenkin kaaripeli, oli kauden heikointa, pohti pelinjohtaja Matti Larikka ottelun jälkeen.

Pelin lopputulos merkitsee sitä, että LaVe kohtaa puolivälierässä pohjoislohkon voittajan Mailattaret Vaasasta. Talven hallipelissä Veikot voitti Vaasan, mutta runkosarjassa tuo ei ole onnistunut.

–Lähdemme luottavaisena haastamaan Mailattaria ja luottamalla siihen, että ulkopeli saadaan taas totutulle tasolle. Lyöntipelin pitää parantua. Joukkueen nopeutta hyödyntäen tavoitellemme pinna per vuoro -tahdilla hyvää tulosta.

Ottelusarja alkaa Vaasan Hietalahdesta lauantaina kello 16. Veikkolassa jatketaan sunnuntaina kello 17 alkaen. Mahdollinen kolmas peli pelataan sitten taas Vaasassa keskiviikkona 25.8. kello 17.30. Kaksi voittoa vaaditaan, jotta pelit jatkuvat. Siihen toivotaan kaikkien Lavettarien tuki ja kannustus niin vieras- kuin kotikentälläkin.

Reijo Kärnä

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.