Valtatien 19 parantaminen Seinäjoella ja Lapualla alkaa

Väyläviraston ja Seinäjoen sekä Lapuan kaupunkien yhteishankkeessa rakennetaan Seinäjoen ja Lapuan väliselle tieosuudelle kaksi ohituskaistaparia ja uusi eritasoliittymä. Lisäksi hankkeessa parannetaan eritasoliittymää ja kahta tasoliittymää. Muutokset parantavat liikenneturvallisuutta ja sujuvoittavat liikennettä.

Kehitysvaihe alkaa elokuussa ja rakentaminen alustavasti loka-marraskuussa. Urakka valmistuu vuoden 2023 syksyllä.

–Tämän hankkeen aikana rakennetaan ohituskaistat Atrian eritasoliittymän ja Hipintien väliselle osuudelle sekä Muurimäen ja Patruunatehtaantien välille, kertoo hankkeen projektipäällikkö Pasi Kivioja Väylävirastosta. 

Ohituskaistojen lisäksi Muurimäen kohdalle rakennetaan uusi eritasoliittymä ja Atrian eritasoliittymää parannetaan. Hipintien ja Patruunatehtaantien tasoliittymiä parannetaan porrastamalla. Tepontien risteyssillan mahdollinen rakentaminen selviää kehitysvaiheessa. Lisäksi alueella tehdään toimia melun torjumiseksi sekä parannetaan liikenneturvallisuutta kaitein ja riista-aitojen avulla.

Hankkeen urakoitsijaksi on kilpailutuksessa valittu työyhteenliittymä Seila, joka koostuu Kreate Oy:stä ja Maansiirto Veljekset Rinta Oy:stä.

VALTATIE 19 palvelee pitkän matkan liikennettä sekä Seinäjoen ja Lapuan kaupunkiseutujen elinkeinoelämää ja maankäyttöä. Hanke on alueellisesti odotettu ja tärkeä, sillä vilkkaasti liikennöidyn tien liikennemäärät ovat yhä kasvussa.

Seinäjoen ja Lapuan välisellä tieosuudella tapahtuu verrattain paljon onnettomuuksia. Liikenne ruuhkautuu usein vilkkaan työmatkaliikenteen, raskaan liikenteen ja maatalousliikenteen takia. Tieosuudella ei ole myöskään riittävästi mahdollisuuksia turvallisiin ohituksiin. Liikenneonnettomuudet painottuvat erityisesti tasoliittymiin.

–Hankkeen myötä tieosuuden liikenneturvallisuus kohenee. Lisäksi kiinnitämme erityistä huomiota tilapäisten liikennejärjestelyjen sujuvuuteen ja turvallisuuteen rakentamisen aikana, Kivioja sanoo.

HANKKEEN KEHITYSVAIHE alkaa elokuussa. Se tarkoittaa Väyläviraston ja urakoitsijan yhteistä suunnitteluvaihetta, jonka aikana alustavien suunnitelmien ja taustatietojen pohjalta syntyy alustava rakennussuunnitelma vaiheineen. Kehitysvaiheessa haetaan teknisesti ja taloudellisesti viisaimpia ratkaisuja, jotka kestävät myös aikaa.

Kehitysvaiheen toiminta avointa on yhdessä tekemistä, jossa eri osapuolten asiantuntemus yhdistyy hankkeen hyväksi. Vaiheen aikana rakentamisen ratkaisut tarkentuvat. Kokemuksen mukaan onnistunut kehitysvaihe lyhentää urakan kustannuksia ja kestoa sekä vähentää rakentamisen haittoja liikenteen sujuvuudelle.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Korven tilan isäntä Mika Korpi ja Simmental-sonni Rocky.

Eläinten hyvinvointi ennen kaikkea

KORVEN tila sai 6. joulukuuta Kortesjärven Yrittäjien juhlassa Vuoden Yrittäjä -tunnustuksen.

–Tilallamme on vanha tilakyltti, jossa

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.