Peurajahtiin Purmojärvellä

Julkaistu:

Kokoukseen oli saapunut 27 seuran jäsentä. Puhetta johti Matti Kärkkäinen.

Syksyn metsästyksessä on voimassa seuraavat kiintiöt ja rajoitukset: Päätettiin, että metson metsästys sallitaan vain 2.–10. lokakuuta välisenä aikana (jos riistakeskus myöntää alueelle oikeuden metsojahtiin). Kiintiö yksi metso per jäsen.

Teerelle asetettiin viiden kappaleen saaliskiintiö jäsentä kohti ja suositellaan että ammutaan vain urosteertä.

Peltopyyn metsästystä rajoitettiin myös asettamalla peltopyylle kolmen kappaleen kiintiö.

Sepelkyyhkyn, metsäpyyn, kanadanhanhen, metsäjäniksen ja rusakon metsästykseen ei asetettu rajoituksia. Jäniskannat seuran alueella ovat erittäin runsaat ja ne kestävät hyvin voimakastakin verotusta.

Fasaani rauhoitettiin.

Metsäkauriille ei asetettu jäsenkohtaista kiintiötä, mutta metsästystä rajoitetaan siten, että seuran alueelta saa kaataa korkeintaan 30 kaurista, joista viisi kevätjahdissa (kaurispukkeja).

Vetäjäksi metsäkauriin yhteisjahteihin valittiin Matti Kärkkäinen. Kaadosta on heti sen tapahduttua ilmoitettava seuran sihteerille tai puheenjohtajalle. Samoin on ilmoitettava, jos epäilee kauriin haavoittuneen jahdin aikana. 

Vuosikorttilaisten kiintiöt ja rajoitukset ovat muuten samat kuin varsinaisilla jäsenillä, mutta heille ei annettu oikeutta osallistua hirvi- ja metsäpeurajahteihin eikä omatoimiseen kaurisjahtiin. Silloin, kun järjestetään kauriin ja valkohäntäpeuran yhteisjahteja, niihin vuosikorttilaisetkin voivat osallistua.

Riistakeskus on myöntänyt metsästysseuralle viisi valkohäntäpeuran kaatolupaa. Valkohäntäpeurajahtien vetäjäksi valittiin Tero Kärkkäinen.

Jäsenistöä kehotetaan huomioimaan metsäkanalintujen ja hanhien valtakunnalliset metsästysajat ja niiden rajoitukset.

PÄIVÄ- ja vieraskortteja myivät Lasse Lauttamus ja Lasse Kari. Vieraskortin voi lunastaa myös maksamalla kortin verkkopankin kautta ja tulostamalla kuitin, jossa pitää näkyä kenen vieraana vieras on metsällä ja päivä jolloin on jahdissa.

Päiväkortti sorsajahtiin maksaa 15 euroa päivältä, elokuun loppuun kestävä kortti 30 euroa ja elokuun 20. päivästä marraskuun loppuun kestävä kortti 50 euroa.

Vieraskortti, jota myydään vain jänis-, kettu-, sepelkyyhky-, ja peltopyyjahtiin, maksaa 5 euroa päivältä. Vieraan tuoja vastaa vieraansa tekemisistä jahdin aikana ja hänen on oltava ehdottomasti mukana jahdissa. Peltopyyjahdissa oleva vieras metsästää isäntänsä kiintiöön.

JÄSENIKSI metsästysseuraan hyväksyttiin Jussi ja Johannes Paalanen, Enni ja Eetu Lindholm ja Janne Kanninen. Vuosikortti myönnettiin Hannu Fräntille.

VESILINTUJEN metsästys kiellettiin kello 23 jälkeen. Kielto koskee muuallakin kuin järvillä tapahtuvaa metsästystä.

Luhtalasssa oleva rauhoitusalue on merkitty rauhoitusalue-kylteillä, sillä alueella on kaikenlainen metsästys kielletty.

Joulurauhan takia metsästys on kiellettyä 24.–25. joulukuuta.

Jäseniä kehotetaan varmistamaan, että alueella jossa metsästää on oikeus pienriistan metsästämiseen. Metsästysmajan seinällä on kartta, josta käy ilmi alueet joilla pienriistan metsästys on kielletty.

Päiviö Valkosalo

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.