Tasaista vääntöä Tyrnävällä

Kiia Korpi onnistui jokeripaidassa Tyrnävällä tärkeissä tilanteissa. Kuva: Tero Siivola

Julkaistu:

Aihe:

TYRNÄVÄN Tempaus säikäytti Lappajärven Veikot naisten Ykköspesiksen ottelussa ensimmäisen vuoron räväkällä alulla. Sen kärki järjesteli heti tilanteen pääkotiuttaja Tiia Valtaselle, joka tempaisi läpilyönnillään kolme juoksua. Onneksi tuo ei lannistanut Lavettaria.

Toisessa vuorossa Veikkojen kotiutusvastuut Sanna Särkijärven ohella tässä ottelussa kantaneet Saana Lahti ja Kiia Korpi nostivat joukkueensa taas peliin mukaan. Seuraavalla sisävuorolla jatkettiin hyvällä vireellä. Tulosta tehtiin järkevällä pelaamisella ja pitkällä vuorolla. Kotiutuksissa onnistuivat Lahden ja Korven lisäksi Selma Vuorinen ja Sanna Särkijärvi. LaVe johti jo 6–3.

Ilo jäi varsin lyhyeksi, sillä kotijoukkue sai tasoittavallaan vieraiden räpylävirheillä kolme juoksua. Näin oltiin tasatilanteessa. Edellisottelun malliin Saana Lahden kantti piti tiukassa paikassa. Hän kotiutti Essi Kivelän. Tasoittavallaan Tempaus ei mahtanut mitään rivinsä koonneelle vierasjoukkueelle.

Alkukesän olosuhteista poiketen nyt pelattiin hyisessä viimassa ja sateessa. Edellisten otteluiden paahtavista helteistä ei ollut kuin muisto jäljellä. Olosuhteet hyydyttivät molempien joukkueiden sisäpelin toisella jaksolla. Juoksut olivat kortilla. Tyrnävä aloitti jälleen Valtasen lyömällä juoksulla. Tuo tuntui riittävän jaksovoittoon.

Onneksi Veikkojen ulkopeli kakkospolttaja Riikka Polson johdolla toimi, eivätkä emännät saaneet enempää aikaiseksi. Neljännen tasoittavalla sisävuorolla LaVe sai nopeasti paineen päälle. Pelissä kolme juoksua kirmaissut etenijäjokeri Anna-Elisa Pukkinen kiisi kotiin Sanna Särkijärven hallitulla lyönnillä. Jatkotilanteessa Lavettarilla oli loistava mahdollisuus täyteen pistepottiin, mutta tällä kertaa tilanne hukattiin.

Veikoista palkittiin hyvään lyöntivireeseen päässyt Saana Lahti ja kotiuttajajokeriksi nostettu Kiia Korpi. Pelitahti jatkuu kiivaana. Lauantaina Lavettaret matkaa jälleen Oulun seudulle Oulunsalon Vasaman vieraaksi. Keväällä harjoitusottelussa Vasama taipui Veikkolassa, mutta on nostanut tasoaan kesän edetessä. Odotettavissa on jälleen työntäyteinen reissu.

Reijo Kärnä

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.