Järvi-Pohjanmaan 143. koronatartunta todettiin viikonloppuna

Viikonlopun aikanaJärvi-Pohjanmaan alueellatodettiinyksi uusi koronatartuntajo karanteeniin asetetulta henkilöltä. Järvi-Pohjanmaan alueella on todettu yhteensä 143 positiivista koronapotilasta koko epidemian aikana.Tällä hetkellä alueella on noin 35henkilöä asetettu eristyksiin tai karanteeniin.

Vielä kertauksena: käyttäkää suu-nenäsuojuksia sisätiloissa yleisillä paikoilla, pyrkikää rajoittamaan fyysisten kontaktien määrää, flunssaoireiden ilmaantuessa hakeutukaa testiin ja varatkaa aika koronarokotteen ottamista varten, muistuttaa Järvi-Pohjanmaan perusturvajohtaja Jaakko Anttila pandemiajohtoryhmän puolesta.

-Etelä-Pohjanmaan maakunta on lähellä kiihtymisvaihetta, johon siirtyminen tarkoittaisi kiristyviä rajoituksia ja suosituksia. Yritetään tehdä parhaamme, jotta saadaan koronatilanne pidettyä perustasolla.

Miksi rokotus tulisi ottaa? -Kun kaksi rokoteannosta on annettu, ei koronapositiiviselle henkilölle altistunutta tarvitse asettaa karanteeniin. Yksi rokoteannos ei vielä estä koronatartunnan saamista, mutta sen ansiosta oireet pysyvät lievempinä eikä koronavirus leviä niin herkästi toisiin ihmisiin. Koronarokotukset ovat avoinna kaikille yli 16-vuotiaille Järvi-Pohjanmaan alueen asukkaille! Nyt on erittäin hyvä hetki varata rokotusaika joko www.hyvis.fi tai ajanvarausnumerosta 06 2412 7800. Riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 12-15-vuotiaat henkilöt voivat varata rokotusajan soittamalla 06 2412 7700. Heinäkuun aikana koronarokoteaikoja annetaan ainoastaan Alajärven rokotuspisteeseen.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.