Kotieläinpiha tarjoaa aitoja maalaiselämyksiä

Kati Neuvonen esitteli Iines-ankan. Kotieläinpihassa eläimiä on viiriäisistä hevosiin.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Pykäläviidakkoon ei eksytty, vaikka jokaiselle eläinlajille on määritelty tarkkaan niiden tarvitsema laidun- tai häkkialue, ja osaan sovelletaan eläintarha-, toisiin tuotantoeläinlainsäädäntöä. Pihapiiristä löytyy pupuja, lampaita, hevosia, lehmiä, kanoja, ankkoja, hanhia ja viiriäisiä.

–Kissat ja koiratkin saattaa täällä bongata, vaikka ne eivät kotieläinpihan eläimiin kuulukaan: kissat kulkevat missä kulkevat, mutta koirat aidataan talon yhteyteen. –Muitakin eläinlajeja on haaveissa saada tänne, mutta niiden aika on myöhemmin tilaa kehitettäessä, Neuvonen tuumii.

Tilalla toimii Hilja-tyttären OnniPotkii -4H-yritys, joka järjestää kesäisin ratsastusleirejä. Kun hevosilla ja poneilla on vapaapäiviä, voidaan kotieläinpihassa järjestää poniratsastusta ja ehkä myös kärryajelua. Muita palveluita ovat kahvila ja myymälä, josta löytyy erilaisia villatuotteita. Tilalla on myös nuotiopaikka, jossa voi tulistella kauniissa maalaismaisemassa puron solistessa lähellä.

–Aion tehdä sinne tänne tietoiskuja kasveista, joita täältä löytyy, niitäkin voi bongata ja tunnistaa. Pikkupoikia ajatellen olen suunnitellut siirtäväni työkoneita riviin ja tietoa viereen, mitä milläkin tehdään. Jos jostakin löytyisi ajokelvoton traktori, lapset pääsisivät kokeilemaan turvallisesti, millaista on istua traktorin hytissä.

Jatkossa hän aikoo kehittää tilan puutarhapuolta mukaan. –Myös villan tuotantoa haluan nostaa esille.

NEUVONEN haluaa tarjota lapsille touhupaikan, jossa he viihtyvät. –On paljon sellaisia lapsia, jotka eivät normiarjessa pääse eläimiä katsomaan. Täällä niitä oppii tuntemaan ja kokemaan maalaiselämää aidossa ympäristössä. Se antaa monia elämyksiä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.