Paikallisvoimin koko illan elokuva valkokankaalle

Julkaistu:

JÄRVILAKEUDEN kansalaisopiston tuottama koko illan elokuva ”Muistoseurat 3.5 – Haku päällä” sai ensi-iltansa 18. kesäkuuta. Tuotos on saanut täydennystä muun muassa uusista kohtauksista, jotka valaisevat hahmojen tarinoista uusia puolia.

Elokuvalle toteutettiin ennakko ensi-ilta noin viikkoa aikaisemmin Kauhavalla Y-kinon tiloissa. Esitykseen paikalle oli saapunut elokuvan teossa mukana olleita henkilöitä, kuten esimerkiksi näyttelijöitä ja taustalla toimineita.

Ennen päivän esitystä Jukka Mäkinen kertoo mistä koko elokuvan idea oli saanut alkunsa.

–Homma lähti viimeksi tehtäessä Muistoseuroja. Silloin kun työ oli Pohjoispään Pekan kanssa editoitu, Kumpulan Jarmo lähti kauhealla kiireellä viemään minua Seinäjoelle asemalle. Erehtyi puheessaan sanomaan, että kyllähän se olisi kiva tehdä joku tuollainen kokopitkä elokuva. Tässä ollaan, Mäkinen ilmoittaa.

ALKUVAIHEESSA elokuva vaikutti melko suurelta ja kalliilta toteutettavaksi. Mäkinen ja Kumpula epäilivät kyseessä olevan todella vaativa työ, joka vaatisi paljon ammattilaisnäyttelijöitä suurella budjetilla.

–Lopulta tuumattiin, että eihän me ammattilaisia tarvita, kun meillä on jo valmiiksi Suomen parhaat näyttelijät, Mäkinen kehuu elokuvan näyttelijäkaartia.

Uusimmassa versiossa on lyhytfilmiä noin puolet edellisestä elokuvasta. Mielenkiintoisen nimen taustaan Mäkisellä on jykevät perustelut.

–Tässä on Muistoseurat 3.5, koska tämä ei ole ihan niin kuin nelonen, mutta on kuitenkin enemmän kuin kolmonen, Mäkinen avaa lukuja.

ELOKUVAN käsikirjoittanut Leea Keto sanoo koko prosessin alun olleen haasteellinen. Ennen kaikkea juonen jatkumon osalta riitti pohdittavaa.

–Kun jatkoa tuli, päätimme ottaa myös Lappajärven kuvauspaikaksi. Kuvauksia toteutettiin esimerkiksi Kivitipussa sekä Ateljee Tapio Autiossa, Keto toteaa.

Keto mainitsee hahmojen ja tyyppien olleen luonteeltaan valmiiksi jo niin hyviä, että tarinan uudet käänteet alkoivat muodostua suorastaan kuin itsestään.

–Kaikki alkoivat jotenkin heti puhumaan ja tekemään. Vaikutti, että hahmot olivat tekstin kirjoituksessa jollain tavalla mukana, Keto avaa käsikirjoitusprosessia.

SAMALLA kun sisältöä muodostui, sitä oli jossain kohdassa jopa niin runsaasti, että sekin edellytti toimenpiteitä.

–Meni lopulta enemmän karsimiseksi, että ei nyt aivan kaikkea voi näyttää, Keto paljastaa kohtauksista.

–Melkein kaikki kuitenkin näytettiin, Mäkinen kuittaa arvoituksellisesti.

Muistoseurat 3 päättyi hääjuhlaan. Uudessa elokuvassa vastavihitty sulhanen katoaa, joka johtaa siihen, että useammalla vastuunkantajalla onkin haku päällä. Haku voi olla päällä monella eri tavalla.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA