”Valittu linja on pidetty”

Korjaamoyrittäjä, autonasentaja Jukka Kangastie valittiin kolmannelle valtuustokaudelleen kaupungin suurimmalla äänimäärällä. Alajärven perussuomalaiset ry:n puheenjohtaja on toiminut päättyvällä kaudella myös teknisen lautakunnan jäsenenä.

Julkaistu:

Kategoria:

,

–Odotimme hieman kahdeksatta paikkaa, mutta uskon, että se jäi kiinni matalasta äänestysaktiivisuudesta. Se taas johtuu ainakin osittain vaaliväsymyksestä. Uskon, että näillä järjestelyillä vaalit oltaisiin turvallisesti voitu järjestää myös huhtikuussa.

Omalta osaltaan hän arvelee suosionsa johtuvan siitä, että valittu linja on pidetty ilman takinkääntöjä.

Perussuomalaisten vahvuus kasvoi kolmesta edustajasta yli puolella. Viime vaaleissa perussuomalaiset sai Alajärvellä kuusi paikkaa, mutta kauden aikana Raimo Vistbacka, Markku Leppäkangas ja Turo Kalliomaa loikkasivat Sinisiin.

–Olen tyytyväinen valittuihin ehdokkaisiin ja odotan hyvää yhteistyötä, Kangastie luonnehtii uutta valtuuston kokoonpanoa.

Keskusta on pitänyt aiemmin Alajärvellä kaikkien lautakuntien puheenjohtajuuksia, mutta nyt tilanne muuttunee Perussuomalaisten ja Kokoomuksen menestyksen myötä.

KEVÄÄN aikana perussuomalaisten ehdokkaat ja kannattajat ovat törmänneet poikkeuksellisen kovaan vastakampanjointiin, toteaa Kangastie. Ennakkoluulot ja ”persujen pelko” ovat nostaneet kautta maan loanheittokampanjoita perussuomalaisia kohtaan, mikä on tuntunut vaalien alla myös Alajärvellä.

–Valtakunnallisesti uutisoitaessa jonkun perussuomalaisten ehdokkaan tai edustajan tekeminen kohdennetaan kaikkiin puolueen toiminnassa oleviin. Joka ryhmässä on sellaisia, joiden toiminnassa on sanomista. Kohtaamme yleistämistä, provosoimista ja mustamaalaamista, Kangastie toteaa. –Ihmiset, jotka eivät ole edes tutustuneet vaaliohjelmaamme, huutelevat meidän tekevän sitä ja tätä. Esimerkiksi rasismi ja maahanmuuttovastaisuus nostetaan aina esille. Itsellänikin on kymmeniä maahanmuuttajataustaisia tuttuja, yhteistyökumppaneita ja jopa ystäviä.

VAIKKA yhteistä linjapalaveria ei ole vielä pidetty, Kangastie uskoo ryhmän keskittyvän valtuustokauden aikana työskentelemään muuttoliikkeen kääntämiseksi toiseen suuntaan.

–Henkilökohtainen tavoitteeni on, että tänne saataisiin 35 vuoden ajan toiveissa ollut moottoriurheilukeskus nouseville kyvyille harjoituspaikaksi. Alajärveä on viety maailmankartalle SM- ja MM-tason autourheilun parissa, mikä toivottavasti jatkuu. Uskon, että tämän taakse lähtee muitakin valtuutettuja.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.