Ojanperän puutarha mukaan valtakunnalliseen tapahtumaan

Ensi sunnuntaina järjestetään Avoimet puutarhat-tapahtuma. Kortesjärveläinen Paula Ojanperä osallistuu tapahtumaan Fräntilässä sijaitsevalla puutarhallaan.

KORTESJÄRVELÄINEN Paula Ojanperä ilmoitti puutarhansa mukaan avoimiin puutarhoihin. Kyseessä on valtakunnallinen tapahtuma, johon puutarhansa voi ilmoittaa puutarhaliiton verkkosivuilta. Puutarhat avautuvat seuraavana sunnuntaina.

Tapahtumapäivänä Suomessa avautuu yhteensä 550 puutarhaporttia, joiden takaa paljastuu erilaisia ja mielenkiintoisia kohteita. Valtaosa puutarhoista on yksityisiä pihoja ja vapaa-ajan kohteita. Joukossa on myös monia siirtolapuutarhoja sekä julkisia puistoja.

–Puutarhoja on auki peräti neljäsataa ja niitä on aivan laidasta laitaan, Ojanperä kommentoi.

SUOMESSA avointa puutarhapäivää on vietetty jo vuosikymmenen ajan. Maksuttomaan tapahtumaan osallistuu vuosittain noin 500 puutarhaa. Ojanperä on mukana tapahtumassa toista kertaa omalla puutarhallaan.

–Tämä on ollut jo Euroopassa useamman vuoden ja sieltä rantautunut Suomeen. Olen aikaisemmin kiertänyt lähialueen puutarhoja, kuten esimerkiksi rannikolla Pietarsaaren ja Kokkolan suunnalla sekä Seinäjoen seudulla, Ojanperä sanoo.

Puutarhuri kertoo lempipaikkansa omassa puutarhassaan vaihtelevan ja määrittyvän pitkästi sen mukaisesti missä kukkii parhaiten. Terassilla istuskelu jää vähemmälle, kun puuhaa riittää kädet mullassa.

Mainos

OJANPERÄSTÄ puutarha on onnistunut kokonaisuus silloin, kun se on ympäristöönsä sopiva.

–Suuntia ja tyylejä on todella paljon. Ei ole yhtään mitään tiettyä tyyliä mikä olisi oikein tai väärin, Ojanperä toteaa.

Puutarhaharrastusta pohtiville Ojanperä antaa vahvan suosituksen lajin pariin. Hän kehuu kaikille sopivuutta sekä harrastustapojen monipuolisuutta. Perustelut paikan sopimattomuudesta puutarhalle voi Ojanperän mukaan sivuttaa.

–Kyllä jokaiseen paikkaan on jonkinlainen kasvi. Perustelut pimeydestä tai varjoisuudesta eivät ole kestävällä pohjalla, Ojanperä ilmoittaa.

Tapahtuman järjestävät yhdessä Puutarhaliitto ry sekä Svenska Trädgårdsförbundet rf. Varsinaisen tapahtuman jälkeen avautuu Youtube-kanavalla Avoimet puutarhat kotisohvalla -videotapahtuma, jonka aikana heinäkuun loppuun asti pääsee tutustumaan virtuaalisiin puutarhaesittelyihin.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.