Alajärven uusin koronatartunta ulkomailta – rokotukset etenevät Järviseudulla ripeästi

Edellisen, 31.5.2021 annetun tiedotteen jälkeen Järvi-Pohjanmaan alueella on todettu yksi uusi koronatartunta, vahvisti alueen pandemiajohtoryhmä maanantaina. Tartunta on peräisin ulkomailta tulleelta henkilöltä ja se todettiin jo maahan saapumisen yhteydessä. Järvi-Pohjanmaan alueella on todettu yhteensä 141 positiivista koronapotilasta koko epidemian aikana.

Järvi-Pohjanmaan alueella rokottaminen etenee erittäin hyvää vauhtia, maan keskiarvoa nopeammin. Hieman yli 8 000 asukasta, noin 53 prosenttia koko alueen väestöstä, on saanut ainakin yhden annoksen koronavirusrokotetta. Pandemiajohtoryhmä kiittää alueen rokotetyöryhmää, niin organisoijia kuin rokottajia, hienosta ja ahkerasta työskentelystä!

Ainakin 70 prosenttia koko väestöstä tulisi olla rokotettuna, jotta niin sanottu laumasuoja alkaa vaikuttaa ja koronaepidemia hiipuu. Yksilöä rokote suojaa vakavilta tautimuodoilta, mutta laumasuojan kautta jokainen rokotettu suojaa yhdessä koko väestöä, pandemiajohtoryhmä toteaa.

-Rokotteiden saatavuus Järvi-Pohjanmaalla parani odotettua enemmän kesäkuun ajaksi, mistä johtuen siirryimme nopeasti rokottamaan myös nuorempia ikäryhmiä. Nyt kaikki 16 vuotta täyttäneet voivat varata rokotusajan www.hyvis.fi -osoitteessa tai koronarokotuksien ajanvarausnumerosta 06 2412 7800! Jos sinulla jäi varaamatta rokotusaika aikaisemmin niin ei hätää, pääasia että otat rokotteen. Mikäli et ole onnistunut varaamaan rokotusaikaa sähköisestä palvelusta (ohje https://alajarvi.fi/wp-content/uploads/koronrokousajan-varaaminen-hyviksesta.pdf) tai et ole saanut takaisin soittoa ajanvarausnumerosta (älä sulje itse yhteyttä, vaan kuuntele nauhalla kuuluva puhe loppuun asti), voit olla yhteydessä yleiseen ajanvarausnumeroomme p. 06 2412 7700. Ensisijaisesti ajanvaraus kuitenkin www.hyvis.fitai 06 2412 7800, koska liiat yhteydenotot tukkivat puhelinpalvelun yleisessä ajanvarausnumerossa!

Etelä-Pohjanmaan Nyrkin tiedotteen mukaan Etelä-Pohjanmaalla on myös todettu niin sanottua Intian Delta -varianttia, jonka on todettu olevan muita tunnettuja koronaviruksen muotoja tartuttavampi. Kaksi rokoteannosta suojaa hyvin myös koronaviruksen eri varianteilta.

-Yritetään vielä hetken aikaa jaksaa rajoittaa sosiaalisten kontaktien määrää, käyttää suu-nenäsuojuksia sisätiloissa ja jos ei ole mahdollisuutta pitää turvavälejä, sekä hakeutua koronatestiin tarvittaessa.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.