Reservinupseerikoulua juhlittiin Vimpelissä

Puheenjohtaja Tuomas Taivalmaa toi reserviupseeripiirin tervehdyksen ja laski seppeleen sotakoulun muistomerkille yhdessä kunnanjohtaja Sam Leijonanmielen kanssa. Kuva: Katariina Matilainen

Julkaistu:

Kategoria:

,

Seppeleiden laskijoina olivat kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli ja Etelä-Pohjanmaan Reserviupseeripiirin puheenjohtaja Tuomas Taivalmaa.

– Eteläpohjalaisten suhde maanpuolustukseen sekä Puolustusvoimiin on aina ollut lämmin ja luja. On ilo olla juhlimassa juuri Vimpelissä, sotakoulun alkulähteillä, Taivalmaa sanoi.

Vimpelin reserviupseerien tervehdyksen tilaisuuteen toi Seppo Kataja, joka kertasi puheessaan juhlapaikan historiallisuutta ja sotakoulun merkitystä.

– Tällä tontilla sijaitsi aikanaan kauppias Helge Lakasen liiketalo, jossa toimi sotakoulun esikunta vuodenvaihteessa 1917 – 1918. Vaikka sotilasohjaajakurssi Vimpelissä kesti vain reilut pari viikkoa, sillä oli kauaskantoiset seuraukset: kurssilaiset olivat suunnittelemassa ja johtamassa venäläisten aseistariisumista ja Pohjanmaan valtausta. Haminan reserviupseerikoulu jatkaa Vimpelin sotakoulun aloittamaa työtä.

Katariina Matilainen

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.