Lappajärven Osuuspankin vuosikatsaus vuodelta 2020: tavoitteet saavutettiin

Julkaistu:

Aihe:

Pankin jäsenmäärä vuoden 2020 lopussa oli 1 984 jäsentä ja asiakasmäärä yli 5 400 asiakasta. Asiakaskunta koostuu pääasiassa yksityisasiakkaista sekä pienyrityksistä. Pankki kuuluu POP-Pankki-ryhmään. POP-pankki ryhmän muodostavat 21 itsenäistä osuuspankkia.

Taloustilanteeseen ja toimintaympäristöön vaikuttivat merkittävästi vuonna 2020 koronapandemia. Epidemia vaikutti talouteen maailmanlaajuisesti ja vaikutukset heijastuivat ihmisten arkipäivään joka puolella maapalloa. Myös pankin toimintaan koronapandemia vaikutti monin eri tavoin. Pankin tuloskehityksessä pandemia näkyi ennen kaikkea sijoitusomaisuuden arvonmuutoksina.  

Lappajärven Osuuspankin liiketoiminnan kasvu ja tulos saavuttivat pankin liiketoimintasuunnitelmassa asetetut tavoitteet.  Pankin tilikauden 2020 liikevoitto oli 392 000 euroa. Tulos oli edellisvuotta heikompi, mutta tämä johtui pääasiassa pankin sijoitustoiminnan tuottojen vähentymisestä.  Merkittävä osa pankin sijoitusomaisuudesta arvostetaan käypään arvoon tuloslaskelman kautta, jolloin omaisuudessa tapahtuvat arvonmuutokset ovat tulosvaikutteisia. Arvopaperikaupan nettotuotot laskivat 437 000 euroa ollen 36 000 euroa. Käyvän arvon rahaston kautta kirjattavat nettotuotot pienentyivät 12 000 euroa. Huomioitavaa on kuitenkin se, että vertailuvuosi 2019 oli poikkeuksellisen hyvä vuosi sijoitustoiminnan osalta. Liiketulokseen vaikutti positiivisesti peruspankkitoiminnan kannattavuuden parantuminen aiemmin tehtyjen tehostustoimien ja hinnoittelupäätösten vuoksi.

Lappajärven Osuuspankki jakoi toiminta-avustuksia 5 000 euroa. Avustuksia saivat Lappajärven Veikot, Lappajärven Urheiluautoilijat, Tarvolan Kyläyhdistys, Länsirannan Kyläyhdistys, Karvalan Nuorisoseura, Eläkeliiton Lappajärven yhdistys, MLL:n Lappajärven paikallisyhdistys, Lappajärven 4H-yhdistys, Järviseudun Parkinson-kerho, Järviseudun Omaishoitajat, Kiharusi ry. ja Lappajärven omakotiyhdistys.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.