Vimpelin kunnalle Nuorisomyönteinen kunta -sertifikaatti

Kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli ja nuvan puheenjohtaja Patrick Itäniemi ottivat ilolla vastaan nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatin. Kuva: Ari Takala

Julkaistu:

Kategoria:

,

Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatti on tunnustus kunnille, jotka edistävät kiitettävällä tavalla kunnan nuorten osallisuutta ja nuorisovaltuuston toimintamahdollisuuksia. Nuorisovaltuustomyönteisessä kunnassa nuorisovaltuuston tila on vakaa ja kunta tarjoaa hyvän perustan nuorisovaltuuston toiminnalle. Kunnassa on lisäksi nuorisovaltuustotoiminnan vaikuttavuutta tukevia rakenteita, joita käytetään ja kehitetään aktiivisesti. Nuorisovaltuusto kokee, että nuvalla on hyvät toimintaedellytykset ja resurssit vaikuttaa sekä kuulla kunnan muita nuoria.

Jotta kunta voi saada sertifikaatin, kaikkien seuraavien ehtojen tulee täyttyä: nuorisovaltuusto on kunnanhallituksen asettama, nuorisovaltuustolla on toimintasääntö, nuorisovaltuusto on saanut perehdytystä toimintaansa kauden alkaessa, nuorisovaltuustolla on lautakuntaedustaja kaikissa lautakunnissa (pois lukien vaali- ja tarkastuslautakunta), nuorisovaltuusto on edustettuna kunnanvaltuustossa (valtuustoedustaja), nuorisovaltuustolla on aloiteoikeus kunnanvaltuustoon, nuorisovaltuustolla on puitteet toimintansa pyörittämiseen (esimerkiksi ohjaaja ja kokoustilamahdollisuus), kunta tiedottaa nuorisovaltuuston olemassaolosta (esimerkiksi kunnan sivut ja muut viestintäkanavat), nuorisovaltuusto on osallistunut sertifikaatin hakemiseen (nuorisovaltuuston oma lausunto aiheesta) ja nuorisovaltuusto kokee voivansa vaikuttaa kunnassa.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.