Maatalousyrittäjävalmennus päätökseen Alajärvellä

Maatalousyrittäjävalmennuksen suoritti 10 opiskelijaa. Kuva: Virpi Mattila

Erityisesti sukupolven- ja omistajanvaihdosta suunnitteleville maatilan jatkajille sekä maatalousalalle aikoville suunnatun koulutuksen aikana opiskelijat perehtyivät maatilan toiminnan aloittamiseen, kehittämiseen sekä kannattavaan liiketoimintaan. Tutuiksi tulivat muun muassa maatilan liiketoimintasuunnitelma, kirjanpito, verotus, tukijärjestelmä, kasvi- ja metsätuotanto sekä maatalousteknologia. Vastuukouluttajien Timo Ikolan ja Jyrki Savolaisen lisäksi lähiopetuspäivinä saatiin kuulla myös eri aiheiden asiantuntijoita.

Maatalousyrittäjävalmennukseen sisältyi lähiopetusta 25 päivää, joka toteutettiin perjantaisin ja lauantaisin noin kahden viikon välein. Näin opinnot voi suorittaa vaikka työn ohessa. 30 osaamispisteteen laajuinen koulutus täyttää nuoren viljelijän aloitustuen sekä investointituen edellyttämät koulutusvaatimukset. Kun maatila siirtyy jatkajalle, vaadittava koulutus tulee hankkia viimeistään kolmen vuoden kuluessa tuen myöntämisestä, ellei ammattitaitovaatimus täyty tuen myöntämishetkellä. Monet haluavat suorittaa koulutuksen ennakkoon, jolloin voi hyödyntää koulutuksessa saatuja tietoja, kuten liiketoimintasuunnitelmaa, jota tarvitaan aloitustukea haettaessa.

Maatalousyrittäjävalmennuksen suorittivat: Hoisko Iiro, Alajärvi, Kivikangas Heli, Kortesjärvi, Kleimola Severi, Töysä, Luostarinen Joni, Kuortane, Murtomäki Sami, Lappajärvi, Nieminen Juha, Töysä, Pöyhönen Eemi, Alahärmä, Rajala Vesa, Alahärmä, Salo Minna-Maria, Lappajärvi ja Sillanpää Jouni, Soini.

SEURAAVA maatalousyrittäjävalmennus alkaa jälleen syksyllä 2021 Järviseudun ammatti-instituutin Alajärven toimipisteessä. Jos maatilan sukupolven- tai omistajanvaihdos on tulossa lähiaikoina ajankohtaiseksi, haluat kartuttaa osaamistasi maatalousyrittäjänä tai olet muuten kiinnostunut maatalousalasta, ota yhteyttä ja kysy lisää Järviseudun ammatti-instituutin aikuiskoulutuksesta.

Virpi Mattila

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.