Lapset ja nuoret ilmaiseksi Nelimarkka-museoon

Alajärven sivistyslautakunta on 14.4.2021 kokouksessaan hyväksynyt Nelimarkka-museon uuden hinnaston.Uudet hinnat tulevat voimaan 1.5.2021alkaen.Hinnaston mukaan alle 18-vuotiaat pääsevät jatkossa ilmaiseksi museovierailulle Nelimarkka-museoon.

Aiemmin ilmainen sisäänpääsy on koskenut alle 12-vuotiaita sekä kouluryhmiä.

-Alle 18-vuotiaiden ilmainen sisäänpääsy on yleinen käytäntö useissa suomalaismuseoissa ja on hyvä, että se tulee myös Nelimarkka-museoon. Lasten ja nuorten taidekasvatuksen edistäminen oli nimittäin jo museon perustajalle Eero Nelimarkalle sydämen asia, kertoo museotoimenjohtaja Elina Alkio.

Toinen uudistus Nelimarkka-museon hinnastoon on museon vuosilippu. Vuosilipun kohderyhmänä ovat paikalliset asukkaat, jotka haluavat tutustua kaikkiin museon näyttelyihin yksittäistä pääsylippua huokeammalla.

-Vuosikortti ei sinänsä ole mikään uusi keksintö, mutta se otetaan meillä kokeiluna käyttöön Museokortin rinnalle. Enemmän museoissa käyville Museokortti on tietysti edelleen kannattavin vaihtoehto, Elina Alkio toteaa.

-Uuden hinnaston myötä toivomme, että paikalliset sekä erityisesti lapsiperheet ja nuoret löytäisivät rohkeasti tiensä museoon, Alkio lisää.

Jaa juttu: