Fingrid laajentaa Alajärven sähköasemaa

ETELÄ-POHJANMAALLE on suunnitteilla merkittävä määrä uutta tuulivoimaa. Jotta tuulivoimalla tuotettu sähkö saadaan siirrettyä edelleen kulutukseen, Fingrid laajentaa ja uusii sähköasemalaitteita tuulivoimahankkeiden kannalta tärkeällä Alajärven sähköasemalla.

Asemalle on tarkoitus liittää uutta tuotantokapasiteettia tulevien vuosien aikana lähes 2000 megawattia.

Fingrid Oyj ja TMV Service Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen Alajärven sähköasemaurakan toteutuksesta. Perjantaina 9. huhtikuuta allekirjoitetun sopimuksen arvo on noin 15 miljoonaa euroa. Alajärven asemahankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 21 miljoonaa euroa.

Sähköasemaurakkaan kuuluvat rakennustyöt tehdään pääosin vuoden 2021 loppuun mennessä. Sähkölaiteasennukset ajoittuvat vuoteen 2022.

Aseman uuden päämuuntajan toimittaa italialainen Tamini Transformatori S.r.l. syksyllä 2022. Alueelle rakennettua uutta tuulivoimakapasiteettia päästään liittämään sähköverkkoon Alajärven uusitun aseman kautta keväällä 2023.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.