Lukijan mielipideartikkeli:

Evijärven veden laadusta

VANHEMPANI rakensivat kesämökin Inankylän lähettyville 1970. Mökki ja järvi olivat varsinkin edesmenneelle isälleni hyvin tärkeitä. Nykyisin mökki on pääsääntöisesti oman perheeni virkistyskäytössä.  

Viime kesä oli sinilevätilanteen takia Evijärvessä todella hankala. Onhan se ikävää, kun sää oli mitä parhain, mutta useimmiten järveen ei ollut menemistä. Tietenkin tämä ongelma oli pahimmillaan juuri helteiden aikana heinäkuussa. 

Selvittelin ongelmaa syyskuussa kunnan kautta. Kunnalta saamieni tietojen mukaan sinileväkukinta järvessä oli yleisesti kestänyt heinäkuun alkupuolelta elokuun lopulle. Minulle ilmoitettiin varsinkin, että veden 10 senttimetrin laskeminen nykyisen luvan mukaiseksi ei ollut hyväksi matalassa järvessä veden laadulle. Lisäksi talvi oli ollut leuto ja sateinen, jolloin huuhtoutumia tuli järveen.   

Jos Evijärvi halutaan pitää kilpailukykyisenä ja houkuttelevana mökkikuntana, toivon todellakin, että järven tilanteeseen puututaan pikaisesti kaikin mahdollisin keinoin esim. huomioimalla aktiivisemmin kunnostushankkeessa säännöstelyn merkitys järven veden laadussa.  

Lappajärven nuorisoseuran johtokunnasta Mirkku Halonen 

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.