Etelä-Pohjanmaalla todettiin eilen yhdeksän uutta tartuntaa

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin eilen torstaina yhdeksän uutta koronavirustartuntaa. Näistä valtaosa on peräisin ulkomailta, muut liittyvät aiempiin tartuntaketjuihin. Erityisesti Huhtalan päiväkodin tartuntojen nopea eteneminen viittaa herkästi tarttuvaan muuntovirukseen, vaikkakaan tarkempaa sekvensointitulosta ei ole vielä käytössä. Tartuntojen kokonaismäärä on 764.

Erikoissairaanhoidon vuodeosastoilla ei ole koronapotilaita, terveyskeskusten vuodeosastoillakin vain muutama. Tällä viikolla koronaan on menehtynyt yksi iäkäs henkilö, yhteensä koronakuolemia on alueellamme 22.

COVID-19-näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 95 117. Eilen tutkittiin 510 näytettä. Ilmaantuvuus on 27,5/100 000 asukasta. Viimeisen kahden viikon aikana on todettu yhteensä 53 uutta tartuntaa. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on ollut koronapandemian perustasolla 23.3.2021 alkaen. Epidemiatilannetta arvioidaan alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin seuraavassa kokouksessa. Tämänhetkiset rajoitukset ja suositukset ovat voimassa huhtikuun loppuun asti.

Etelä-Pohjanmaalla rokotustoiminta on edennyt suunnitelmien mukaisesti. Alueemme väestöstä 19,9 % on rokotettu vähintään kertaalleen. Se on koko maan keskiarvoa (18,5 %) hivenen korkeampi. Alueen rokotustilanteeseen liittyvää informaatiota löytyy sairaanhoitopiirin nettisivulta.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.