Vimpelin kunnanhallitus 29.3.2021: 1,24 miljoonaa ylijäämää

Julkaistu:

Kategoria:

,

KUNNAN tilinpäätös osoittaa, että sen tilikauden 2020 tulos on 1 240 913,36 euroa positiivinen. Vuosikate oli 2 221 487,08 euroa ja tuloslaskelman toimintakate -17.182.793,29 euroa, mikä parani edellisestä vuodesta 1,4 miljoonaa euroa. Verotuloja kirjattiin 10 147 575,83 euroa, joka on 370 247,17 euroa edellisvuotta vähemmän.

Käyttötalouden valtionosuuksia saatiin 9,285 miljoonaa euroa, 1,39 miljoonaa enemmän kuin vuonna 2019. Kunta sai hakemuksestaan harkinnanvaraista valtionosuutta 390 000 euroa ja niin sanottua korona-avustusta 690 600 euroa. Kunnan talous vahvistui valtionosuuksien ja talouden tasapainottamistoimien johdosta. Perusturvalautakunta ylitti talousarvioon osoitetut määrärahat lisätalousarviosta huolimatta. Sivistystoimen palvelujen oston määräraha alittui pääasiassa koronapandemiasta johtuvista syistä.

Kunnan lainakanta oli vuoden lopussa 4 181 euroa ja konsernin 7 163 euroa per asukas. Investointien nettototeutuma oli 2,139 miljoonaa.

Kunnanhallitus saattaa tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen tarkastuslautakunnalle ja kunnanvaltuustolle käsiteltäväksi.

VIMPELIN Lämpö Oy on ilmoittanut kiinnostuksestaan ostaa 2,31 hehtaarin määräala kunnan omistamasta Kettula-tilasta kierrätyspuun ja tuhkan varastointiin. Määräala on Sääksnevan tien varressa. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että kunta myy alan 2 000 euron kauppahintaan. Määräalalla oleva puusto ei sisälly kauppaan vaan jää myyjälle.

KUNTALAISALOITE.FI-palveluun on luotu 11.3.2021 aloite Kurejoelta Vimpeliin johtavan Kivipelto-Männikkö tien (7421) parantamissuunnitelman. Tie on päässyt todella huonoon kuntoon, ja sillä on paljon raskasta liikennettä Keitele Groupin sahaustoiminnan laajennuttua voimakkaasti. Tie on kapea, ja siten vaarallinen kevyelle liikenteelle. Aloitteen tekijä esittää, että Vimpeli yhteistyössä Alajärven kaupungin kanssa pyytäisi ELY keskusta laatimaan tielle rakenteen parantamissuunnitelman. ”Koska toteutus vaatii rahoitusta, alueen kansanedustajiakin olisi syytä kutsua tutustumaan asiaan.”

Kunnanhallitus merkitsi aloitteen tietoon saatetuksi. Kunta totesi Sinistä tietä koskevassa lausunnossaan 18.11.2019 Lakaniemen-Pyhälahdentien 7421 olevan matkailijoille tärkeä reitti, samoin kuntalaisille ainoa reitti maakunnan kaupunkikeskuksiin, myös erikoissairaanhoidon palveluihin Seinäjoelle. Kunta on viimeisten vuosien aikana useasti vaatinut tien hoitoa parannettavaksi, koska tien kunto erityisesti talvikaudella vaarantaa alueen asukkaiden ja Lakeaharjulle kulkevien turvallista liikkumista. Asia on nostettu esille vuosittain Ely:n kanssa käydyissä kehityskeskusteluissa. Kunnanhallitus totesi, että aloite on erittäin tärkeä, ja asia otetaan esille keskusteluissa alueen kaikkien kansanedustajien kanssa.

VIMPELIN Vuokra-asunnot Oy päätettiin vapauttaa kiinteistöverosta vuodelta 2021.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.