Kauhavalla runsaasti koronatartuntoja – Koronarokotukset etenevät hyvin

Kaksineuvoisen rokotusmittari.

Julkaistu:

Aihe:

-Hyvä asia on, että MSK Cabinsin tehtaaseen liittyen ei ole tullut ilmi jatkotartuntoja, eli se ketju on sammunut. Viimeisetkin työntekijöiden karanteenit päättyvät tällä viikolla, johtava ylilääkäri Heidi Ojala kertoo.

Sen sijaan toinentartuntaketju, joka johti altistumisiin Voltin koululla, on aiheuttanut jatkotartuntoja.

-Tällä hetkellä tartuntoja todetaan jo karanteeniin asetetuilla henkilöillä, joten toivomme, että tämä varsin ärhäkäksi osoittautunut ketju saadaan tukahdutettua. Jatkotartuntoja on tullut enää vain perhepiirissä. Perheiden sisäiset jatkotartunnat kuuluvat asiaan, kun samassa taloudessa tiiviisti eletään. Nyt on kuitenkin äärimmäisen tärkeää noudattaa annettuja ohjeita ja hygieniasuosituksia sekä ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon, jos saa vähäisiäkään oireita, Ojala muistuttaa.

Kolmas Kauhavalla tartuntoja aiheuttanut ketju on sekin tullut maakunnan ulkopuolelta.

-Koko pandemia-ajan matkailun vaikutus on näkynyt koronatartunnoissa. Joko meiltä lähdetään muualle, ja tuodaan virus kotiin palatessa, tai muualta Suomesta matkustetaan tänne ja tuodaan tartunta tuliaisena. Sillä, että yksinkertaisesti maltettaisiin pysyä kotikonnuilla, suojattaisiin tartunnoilta sekä itseä että omia läheisiä. Samoin nyt ei ole aika järjestää esimerkiksi lasten kaverisyntymäpäiviä, yökyläilyjä eikä aikuisten tulisi kokoontua vapaa-ajalla, Ojala vetoaa.

Yli 80-vuotiaasta väestöstä lähes 80 prosenttia saanut koronarokotteen

Koronarokotukset ovat edenneet kuntayhtymän alueella tähän saakka suunnitellusti.Vanhimmasta ikäryhmästä, vuonna 1941 tai sitä aiemmin syntyneistä, jo 1207henkeä on saanut rokotteen ensimmäisen annoksen.Yhteensä kuntayhtymän alueella ensimmäisen rokoteannoksen saaneita on 2274.THL:ltä perjantaina alkuillasta tulleen tiedon mukaisesti keskeytämme AstraZenecan koronarokotteen antamisen viikon 12 osalta. Kuntayhtymä ottaa yhteyttä niihin asiakkaisiin, joita asia koskee. Muilla rokotteilla rokotukset jatkuvat normaalisti.Vuosina 1947–1951 syntyneiden sekä riskiryhmä 1:een kuuluvien osalta ajanvaraus on toistaiseksi keskeytetty.

Ajan koronarokotukseen voi varata joko puhelimitse tai verkossa hyvis.fi-sivustolla. Ajanvarausnumeroissa on takaisinsoittojärjestelmä, ja kuntayhtymän työntekijä ottaa asiakkaaseen yhteyttä, kun vapaita aikoja on saatavilla. Rokotusaikoja avataan aina sitä mukaa, kun uusien rokote-erien saatavuus varmistuu.

Tällä hetkellä rokotusaikoja annetaan niille soittajille, joiden numero on tallentunut takaisinsoittojärjestelmään 10.3. Kaikki matkapuhelimesta soittaneet ovat saaneet tekstiviestillä vahvistuksen numeron tallentumisesta takaisinsoittojonoon. Mikäli siis asiakas on soittanut ajanvaraukseen ennen 10.3. eikä ole vielä saanut yhteydenottoa kuntayhtymästä, numero ei ole tallentunut takaisinsoittojärjestelmään. Tällöin tulee soittaa ajanvarausnumeroon uudelleen.

Niin ikään, jos matkapuhelimesta soittanut asiakas ei ole saanut tekstiviestivahvistusta, tulee soittaa uudestaan. Muissa tapauksissa asiakas voi odottaa rauhassa yhteydenottoa. -Tällä hetkellä kummassakin takaisinsoittojonossamme on kuutisensataa ihmistä odottamassa rokotusaikaa. Takaisinsoitto voi siis tulla vasta parin‒kolmen viikon kuluttua, Ojala havainnollistaa.

-Rokotuksia kuitenkin jatketaan niin kauan, kunnes kaikki halukkaat ovat rokotteen saaneet.

Juttua muokattu 22.3. klo 9.30. AstraZenecan rokotus tauolla THL:n ilmoituksen vuoksi.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.