Aijjoosin etäkahvihetkillä mielenkiintoisia puheenvuoroja apteekki- ja pankkipalveluista virtuaalisiin museovierailuihin

Museointendentti Hanna Rieck vei kuulijat virtuaalisesti Kortesjärven jääkärimuseoon.

IKÄIHMISILLE tekemistä järjestävä Aijjoos toteutti viime viikolla virtuaalisen, opastetun kierroksen Kortesjärven Jääkärimuseoon.

Oppaana toiminut Hanna Rieck kulki museon käytävillä kamerapuhelin kädessään kertoillen ja vastaillen kysymyksiin jääkäriliikkeestä ja jääkärien motiiveista, elämästä ja kokemuksista omissa kahvipöydissään istuville kuulijoille.

Mukana olijat pitivät kysyttäessä museokierrosta mielenkiintoisena ja valaisevana. Osa ei ollut koskaan aiemmin vieraillut Jääkärimuseossa.

–Usein on niin, että lähimmät kohteet ovat ihmisille vieraita, ja Helsingin museot ovat melkein tutumpia, Rieck sanoi.

DIGITAALINEN museovierailu oli osa Aijjoos-toiminnan viikoittaisia etäkahvihetkiä. Nyt, kun kasvokkain kahvittelu on mahdotonta, Aijjoos kerää ikäihmiset saman pöydän ääreen Teams-sovelluksen avulla.

Etäkahvihetkiä on järjestetty nyt neljän viikon ajan. Tällä kertaa osallistujia oli kymmenkunta. Aiemmilla etäkahvitteluilla oli ollut kymmenestä kahteenkymmeneen osallistujaa.

Mukaan voi tulla kuka vain, ja myös Järviseudun alueelta kaivataan väkeä, Aijjoosista kerrotaan.

–Kynnys on meillä matala tulla mukaan. Ei tämä tekniikka eikä taidotkaan ole vielä ihan täydellisiä, mutta ei se haittaa! Marja-Liisa Nevala Aijjoosista kertoo. –Kun nykyisin ollaan paljon kotona, täällä on kiva nähdä toisia ja rupatella ja kuulla mielenkiintoisia puheenvuoroja.

Tapaamiset jatkuvat kerran viikossa huhtikuussakin. Niistä ilmoitellaan myös Järviseudun Sanomien tapahtumakalenterissa. Sieltä löytyy osoite, josta pääsee mukaan.

Seuraavalla etäkahvihetkellä ensi torstaina on mukana keskustelemassa apteekkari Leena Ulvinen. Hän olikin Nevalan mukaan paljon kysytty vieras.

Tuleviin kohtaamisiin on toivottu keskustelijaksi myös ainakin pankkivirkailijaa kertomaan esimerkiksi nettipankin käytöstä.

MUSEOKIERROKSEN lopuksi Rieck vastaili myös yleisön kysymyksiin. Yksi niistä koski Jääkärimuseon kohtaloa.

Museo sijaitsee Kortesjärven palvelutoimistossa eli entisessä kunnantalossa, josta siirrettiin loppuvuodesta 2019 sisäilmaongelmien takia pois muun muassa Kauhavan kaupungin maaseutu- ja lomatoimen henkilöstö, ja jota kaupunki on jo yrittänyt kertaalleen myydä pois.

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia museolle on?

–Ei mitään konkreettista vielä. Toistaiseksi ollaan näissä tiloissa, mutta onhan se tietysti niin, että ennemmin tai myöhemmin pitäisi varmaan siirtää museo johonkin sopivampaan tilaan, Rieck vastasi lyhyesti.

Museo on korona-aikanakin fyysisesti auki, mutta sisään otetaan vain pieniä ryhmiä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.