Koronarokotusten tukitehtäville haetaan vapaaehtoisia

Aino Haavisto ja Kirsti Hirvelä opastustehtävällä koronarokotuspisteellä. Kuva Aki Valonen

Nyt Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueen vapaaehtoisia on pyydetty valmistautumaan rokotuspaikkojen tukitehtäville. Tehtävät sopivat kaikille, jotka terveytensä puolesta voivat ja haluavat osallistua esimerkiksi asiakkaiden neuvontaan ja ohjaamiseen rokotuspisteisiin. Jonkin verran saattaa tehtäviin kuulua myös liikenteen ohjaamista.

Tällä hetkellä kartoitetaan vapaaehtoisten määrää, tarkempi vapaaehtoisten tarve ja työvuorot selviävät myöhemmin rokotuspaikkojen suunnittelun edetessä. Rokotuspaikan toiminta ja tuen tarve voi kestää muutamista päivistä aina muutamiin viikkoihin.

Tukitoiminta toteutetaan viranomaisten pyynnöstä ja THL:n linjausten mukaisesti. Paikalliset vapaaehtoisjohtajat organisoivat käytännön tukitoimet SPR Länsi-Suomen piirin tukemana.

Alueella Alajärvi, Evijärvi, Lappajärvi, Vimpeli, Kauhava, Lapua, Kuortane, Soini, Alavus, Ähtäri resurssipankkiin eli halukkaaksi osallistumaan mahdollisiin tukitoimiin voi ilmoittautua Lyyti-sivustolla. Alueen nimi on KoronatukiEP2.

Aki Valonen

Valmiuspäällikkö

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu, Vapepa

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.