Lukijan mielipideartikkeli:

Vastine Jaakko Viinamäen mielipiteeseen

38661549675_5512673002_w.jpg
KOSKA Jaakko Viinamäki on esittänyt henkilökohtaisia arvioita luottamustoimistani, haluan tarkentaa muutamia kohtia.

Kunnanhallituksen kokouksessa 11.6.2018 päätettiin hyväksyä äänestyksen jälkeen teknisen lautakunnan yksimielinen esitys ympäristövaikutusten arviointimenettelyn ja tuulivoimarakentamista ohjaavan osayleiskaavan laadinnan käynnistämisestä Lappajärven Iso-Saapasnevan tuulivoimapuiston suunnittelualueelle.

Vastaehdotuksena oli, että osayleiskaavan käynnistämistä siirretään, kunnes ympäristövaikutus-arviointimenettely on valmis. Äänestyksessä kyseessä oli siis siirtäminen tai käynnistäminen.

Veljeni oli minulle ilmoittanut ennen kokousta, ettei tule tekemään vuokrasopimusta tuulivoimayhtiön kanssa. Katsoin silloin, että kaavan käynnistämisestä ei tulisi minulle ja veljelleni taloudellista hyötyä, jolloin en olisi esteellinen. Kokouksessa ei myöskään kukaan esittänyt estettä osallistumiseeni käsittelyn yhteydessä. Päätöksestä ei myöskään valitettu valitusajan puitteissa.

Kun osayleiskaavaehdotus viime aikoina tarkentui, ja veljeni metsätila kuului kaavaehdotusalueelle, olen jäävännyt itseni päätöksen teosta kaavan hyväksymisprosessin takia. Todettakoon, että taloudellista hyötyä ei synny edelleenkään.

Jaakko Viinamäen epäilystä huolimatta Keskustapuolue on saanut hyvin kunnallisvaaliehdokkaita liikkeelle: 9 naista ja 11 miestä, yhteensä 20 ehdokasta. Ehdokkaat on koottu kylittäin koko Lappajärven alueelta. Meillä keskusta nuorentuu, mikä on hyvä asia. Myös sitoutumattomat ovat tervetulleita puolueeseen. Mukana ehdokasasettelussa on myös kokeneita valtuutettuja. Ehdokashankintamme jatkuu toukokuun alkuun saakka.

En ota virallista kantaa, miksi osa keskustan ns. pitkäaikaisista ehdokkaista luopuvat ehdokkuudestaan. Ehkä he haluavat antaa tilaa uusille nuorille henkilöille, kuten nyt on onnekkaasti käynyt. En ole kuullut, että kukaan poistuisi juuri tuulivoiman takia.

Keskustassa ei ryhmäpäätöksiä ole tehty moneen vuoteen, eikä meillä tarvitse äänestää valtuustossa eikä lautakunnissa omatuntoaan vastaan.

Valtuuston päätökset tehdään demokraattisesti, joskus joudutaan äänestämään, mutta voittanutta päätöstä ei lynkata, vaan sitä lähdetään toteuttamaan.

Tuulivoima- ja muutkin tärkeät päätökset syntyvät valtuustossa valtakirjan saaneiden valtuutettujen johdolla joko yksimielisesti tai äänestyksen jälkeen. Se on päätöksenteon demokratiaa, ja meidän on kuntana annettava firmoille mahdollisuus esitellä ideansa, olipa sitten kyseessä tuulivoima tai mikä muu uusi merkittävä tuote.

Hannu Kuoppala

Kunnanhallituksen puheenjohtaja

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.