Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä: Liikkumista maakunnan sisäpuolella ja maakunnan ulkopuolelle on syytä harkita tarkoin

Julkaistu:

Aihe:

Edellisen, 18.2.2021 annetun tiedotteen jälkeen Järvi-Pohjanmaan asukkailla ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja. Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on todettu koko epidemian aikana 136 koronatartuntaa. 17.-22.2. koronanäytteitä otettiin 99 kappaletta. Tällä hetkellä Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on yhteensä 12 henkilöä eristyksissä tai karanteenissa.

Tällä hetkellä Järvi-Pohjanmaan koronatilanne on muuta Suomea parempi. Etelä-Pohjanmaan alueella, Ilmajoella on todettu tartuntaketju, jonka aiheuttajaksi on todettu ko-ronaviruksenIso-Britannian variantti. Liikkumista maakunnan sisäpuolella ja maakunnan ulkopuolelle on syytä harkita tarkoin. Mikäli se on välttämätöntä, pandemiajohtoryhmä kehottaa ihmisiä noudattamaan erityistä varovaisuuttaja huolehtimaan turvaetäisyyksistä, kasvomaskien käytöstä ja hyvästä käsihygieniasta. Koronavirukseen sopivien oireiden ilmaantuessa on oltava yhteydessä Järvi-Pohjanmaan perusturvan kiirevastaanoton puhelinnumeroon 06-2412 7700.

Järvi-Pohjanmaan perusturvan pandemiajohtoryhmä suosittelee alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin kanssa talviloman viettämistäTHL:n ohjeistuksen mukaisesti https://thl.fi/fi/-/nauti-talvilomasta-ulkoillen-hiihtoladut-maet-ja-metsat-ovat-nyt-turvallisimpia-paikkoja-lomailuun

Länsi-ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla toimialueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset 1.3.2021 asti. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 20 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.