Kultainen Lapio Ylihärmän vapaaehtoisille

Kultainen Lapio -palkinnon vastaanottivat vapaaehtoistoiminnasta vastaava Vuokko Kujanpää (vas.), yhdistyksen puheenjohtaja Raimo Holm sekä jäsenet Irma Ikola ja Veikko Korpi. Kuva: Kaksineuvoinen

KUNTAYHTYMÄ Kaksineuvoisen Kultainen Lapio -kulttuuri- ja taidepalkinto 2020 on myönnetty Eläkeliiton Ylihärmän yhdistykselle. Yhdistyksen vapaaehtoiset ovat vierailleet kuukausittain muun muassa Mäki-Kevarin tehostetun palveluasumisen yksikössä tuoden asukkaiden arkeen elämäniloa ja virkistystä.  

–Vierailuumme kuuluu sekä ulkoilua asukkaiden kanssa että yhdessä laulamista, yhdistyksen vapaaehtoistoiminnasta vastaava Vuokko Kujanpää kertoo. 

Koronatilanteen vuoksi vierailut ovat olleet tauolla viime keväästä lähtien. Tänä aikana vapaaehtoisten puikoilta on kuitenkin putoillut sukkia ikäihmisten jalkoja lämmittämään. Lisäksi yhdistys tarjosi kevään hankalimmassa koronatilanteessa myös kauppa-apua pitäjän ikäihmisille. 

–Toivottavasti pian pääsisimme vierailuja taas jatkamaan, Kujanpää toivoo. 

YLIHÄRMÄN yhdistys on maakunnan vanhin Eläkeliiton paikallisyhdistys. Muun toiminnan ohessa sillä on noin 20 vapaaehtoisen rinki. Vapaaehtoistoiminta tuo hyvää mieltä paitsi asumispalvelujen asiakkaille, myös vapaaehtoisille itselleen. 

–Kun jotain antaa, aina sitä itse saa enemmän, yhdistyksen puheenjohtaja Raimo Holm summaa. 

–Ja aikaahan on meillä kyllä, Irma Ikola täydentää.  

KUNTAYHTYMÄ on jakanut Kultainen Lapio -kiertopalkintoa jo vuodesta 2013. Se myönnetään vuosittain kiitokseksi arvokkaasta ja vaikuttavasta vapaaehtoistyöstä Kaksineuvoisen asumispalvelujen asiakkaiden hyväksi. 

Eläkeliiton Ylihärmän yhdistykselle palkinto luovutettiin perjantaina 12.2., koronatilanteesta johtuen vain pienimuotoisin juhlallisuuksin.  

Kultainen Lapio -palkinnon ovat saaneet vuonna 2013 Helmirannan talotoimikunta, vuosina 2014 ja 2015 muusikot Juha Niemi ja Asko Autio, vuonna 2016 Ylihärmän Lions Ladyt, vuonna 2017 SPR:n ystävätoiminta Lappajärvellä, vuonna 2018 LC Kauhava/Helahoito Ladyt ja vuonna 2019 Evijärven SPR:n ystävätoiminta.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.