Etelä-Pohjanmaalla viikonlopun aikana kymmenen uutta tartuntaa

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin viikonloppuna (pe–su 5.–7.2.) kymmenen uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 538. Viimeisen kahden viikon aikana on todettu yhteensä 44 tartuntaa, alueen ilmaantuvuus on 22,8/100 000 asukasta ja viimeisen viikon aikana todettuja tapauksia on 14.

Sairaalahoidossa on neljä koronapotilasta. Alueen terveyskeskuksissa ei ole hoidettavana koronapotilaita.

COVID-19-näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 72 573. Eilen tutkittiin 257 näytettä. Viime viikolla tutkituista 2625 näytteestä positiivisten näytteiden osuus oli 0,6 %. Tutkimusmäärät ovat kasvaneet koko alkuvuoden ajan.

Alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin linjaukset 8.2.2021 kokouksessa

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla toimialueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. 

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kuntien alueilla voidaan sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 20 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta. Määräys on voimassa ajalla 9.2.–1.3.2021.

Aluehallintoviraston kokoontumisrajoituksen lisäksi Nyrkki päivitti antamiaan suosituksia yksityistilaisuuksia ja uskonnollisia tilaisuuksia koskien:

Nyrkin suositukset yksityistilaisuuksiin 1.3.2021 saakka:

Yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi ja pienemmissäkin tilaisuuksissa noudatetaan turvavälejä ja käytetään maskeja. Yksityistilaisuuksissa ja harrastustoiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota tilan kokoon, jotta turvavälit voidaan pitää.

Nyrkin suositukset uskonnollisiin tilauksiin 1.3.2021 saakka :

Yli 20 hengen uskonnollisia tilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi ja pienemmissäkin tilaisuuksissa noudatetaan turvavälejä ja käytetään maskeja. Tilaisuuksissa on kiinnitettävä erityistä huomiota tilan kokoon, jotta turvavälit voidaan pitää.

Harrastustoimintaa koskeviin ohjeisiin tehtiin täsmennys. OKM:n linjauksen mukaisesti mahdollistetaan jääkiekon Suomi-sarjan harjoittelu- ja ottelutoiminta. Käytäntö on nyt yhtenäinen kaikissa sairaanhoitopiireissä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.