Etelä-Pohjanmaalla todettiin eilen neljä uutta tartuntaa

Kuva: Eija Pippola

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin eilen 3.2. neljä uutta koronavirustartuntaa. Tartunnat liittyvät aiempaan tunnettuun tartuntaketjuun.

Tartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 529. Viimeisen kahden viikon aikana on todettu yhteensä 42 tartuntaa, ja alueen ilmaantuvuus on 21,8/100 000 asukasta.

Sairaalahoidossa ei ole koronapotilaita. Alueen terveyskeskusten vuodeosastoilla hoidossa on muutamia.

COVID-19-näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 71 481. Eilen tutkittiin 537 näytettä.

Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä (KRAR) antoi eilen tiedotteen koronarokotusten toteuttamisesta, joka muuttaa tähänastista rokotuskäytäntöä. Siinä kerrotaan seuraavaa:

Käytössä olevilla Pfizer-BioNTechin ja Modernan rokotteilla aloitetaan uusia rokotuksia vain 70 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille.

Kahden rokotteen antoväli pitenee aiemmasta kolmesta viikosta 12 viikkoon.

Markkinoille tulossa olevaa AstraZenecan rokotetta annetaan alle 70-vuotiaille.

Kahden rokotteen antoväli on 12 viikkoa.

Väestörokotusten käynnistyminen täsmentyy, kun rokotteiden toimitusajat varmistuvat.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA