• Kuva: Eija Pippola

Koronarokotukset alkavat Kaksineuvoisen alueella vuonna 1941 ja sitä aiemmin syntyneille viikolla 7

Koronarokotusten pääpaino siirtyy nyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen linjauksen mukaisesti entistä voimakkaammin ikäihmisiin. 

Vuonna 1941 ja sitä aiemmin syntyneiden koronarokotukset päästään aloittamaan Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa viikolla 7.  

Rokotukseen ovat tässä vaiheessa oikeutettuja myös heidän omaishoitajansa. 

Rokotukset toteutetaan ajanvarauksella eri puolilla kuntayhtymää. Tarkemmat tiedot rokotuspisteistä sekä ohjeet ajanvarauksen tekemiseen kerrotaan ensi viikolla. 

–Toivomme, että ikäihmisten omaiset, tuttavat sekä naapurit tarjoaisivat nyt apuaan, jotta jokaisen olisi mahdollista rokotuspaikalle päästä.  Käytössä oleva koronarokote vaatii hyvin tarkat säilytysolosuhteet eikä yksittäisiä rokoteannoksia voida kuljettaa ikäihmisten kotiin, kuntayhtymän johtaja Piia Kujala sanoo.

Rokotteen ottaminen on erityisen tärkeää iäkkäille henkilöille, sillä he ovat kaikkein alttiimpia vakaville koronavirusinfektioille. 

Rokotukset etenevät seuraaviin väestöryhmiin rokotteiden saatavuuden mukaan kevään aikana. Niistä tiedotetaan lisää rokotusten edetessä.  

Rokotusjärjestys etenee iän ja perussairauksien mukaisesti. Perusterve työikäinen väestö on rokotusvuorossa viimeisimpänä. Rokotteita ei anneta alle 16-vuotiaille.  

Jaa juttu: