Suomen maatalousmuseo Sarka etsii kesäkohdetta

SUOMEN maatalousmuseo Sarka etsii yhteistyökumppanikseen kesän 2021 kesäkohdetta.

Kesäkohteena voi toimia ei-ammatillisesti hoidettu museo, kokoelma tai muu vastaava kohde. Sen tulee aihepiiriltään käsitellä maatalouden tai maaseudun historiaa tai nykyaikaa. Tarkoituksena on nostaa maataloushistorian harrastuksen ja paikallisen kulttuuritoiminnan arvostusta.

Kesäkohde toimii Suomen maatalousmuseon etänäyttelynä yhden kesän ajan.

Kesäkohde saa tarvittaessa maatalousmuseolta neuvoja ja vinkkejä toimintaansa. Sen toimintaa esitellään muun muassa Saran verkkosivuilla ja kesälehdessä sekä lehdistötiedottein. Valintaan ei liity rahapalkintoa.

Mainos

–Kohteen on oltava toiminnaltaan aktiivinen, oman esineistönsä tai rakennuskantansa tarinat tunteva ja sen on otettava vastaan vierailijoita, sanoo amanuenssi Maria Vanha-Similä Sarasta. –Kohdetta tulee hoitaa jatkuvuudella ja asianmukaisesti. Se voi sijaita missä päin Suomea tahansa.

Kesäkohteeksi voi hakea lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen 28. helmikuuta mennessä Suomen maatalousmuseo Sarkaan. Hakemuksen tulee sisältää kuvaus kohteesta sekä liitteenä esimerkiksi esite, valokuvia, kuvailu kokoelmista, toimintasuunnitelma tai selostus siitä, mikä erityinen piirre kohteella on.

Valittu kohde julkistetaan huhtikuun alussa 2021.

Suomen maatalousmuseo Sarka hakee kesäkohdetta nyt jo neljättätoista kertaa. Viime vuonna kesäkohteeksi valittiin Suomen Asutusmuseo Lapinlahden Alapitkän kylästä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.