Työttömien työnhakijoiden määrä nousi Etelä-Pohjanmaalla joulukuun lopussa 8 894:ään

Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa oli joulukuun lopussa 8 894 työtöntä työnhakijaa, ely-keskus tiedottaa. Vuoden takaisesta vertailuajankohdasta määrä nousi 1963 henkilöllä, eli 28,3 prosentilla.

TYÖTTÖMIEN työnhakijoiden määrä nousi Etelä-Pohjanmaalla edellisestä kuukaudesta 1905 henkilöllä. Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan työvoimasta oli 10,5 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin. Manner-Suomen alhaisin osuus oli Pohjanmaalla (10,3 %). Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 13,6 prosenttia.

Koronakriisi on näkynyt erityisesti lomautettujen lukumäärän voimakkaana kasvuna. Etelä-Pohjanmaalla työttömistä työnhakijoista kokoaikaisesti lomautettuja oli 2411 henkilöä. Lomautettujen määrä kasvoi viime vuoden vertailuajankohdasta 117 prosentilla.

Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä nousi vuoden takaisesta 38,7 prosentilla. Työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi suhteellisesti eniten Ahvenanmaalla (142,1 %), Uudellamaalla (61,2 %) ja Pohjanmaalla (50,9 %). Etelä-Pohjanmaalla työttömyys kasvoi kaikissa seutukunnissa. Suupohjassa muutos heikompaan oli suhteellisesti voimakkainta.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.