Työttömien työnhakijoiden määrä nousi Etelä-Pohjanmaalla joulukuun lopussa 8 894:ään

Julkaistu:

Aihe:

TYÖTTÖMIEN työnhakijoiden määrä nousi Etelä-Pohjanmaalla edellisestä kuukaudesta 1905 henkilöllä. Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan työvoimasta oli 10,5 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin. Manner-Suomen alhaisin osuus oli Pohjanmaalla (10,3 %). Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 13,6 prosenttia.

Koronakriisi on näkynyt erityisesti lomautettujen lukumäärän voimakkaana kasvuna. Etelä-Pohjanmaalla työttömistä työnhakijoista kokoaikaisesti lomautettuja oli 2411 henkilöä. Lomautettujen määrä kasvoi viime vuoden vertailuajankohdasta 117 prosentilla.

Mainos

Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä nousi vuoden takaisesta 38,7 prosentilla. Työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi suhteellisesti eniten Ahvenanmaalla (142,1 %), Uudellamaalla (61,2 %) ja Pohjanmaalla (50,9 %). Etelä-Pohjanmaalla työttömyys kasvoi kaikissa seutukunnissa. Suupohjassa muutos heikompaan oli suhteellisesti voimakkainta.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.