And out we go! – Webinaari luontomatkailun mahdollisuuksista helmikuussa

FT, planeettageologi, kraatteritutkija Teemu Öhman tuo webinaarissa esiin geomatkailun mahdollisuuksia. Kuva: Aisapari

LEADER Aisapari on mukana kansainvälisessä Outdoor Leader -hankkeessa, jonka tavoitteena on innostaa paikallisia yhdistyksiä kehittämään retkeilyreittejä ja ulkoilualueita.

Osana sitä järjestetään kansainvälinen webinaari ulkoliikunnan ja luontomatkailun mahdollisuuksista torstaina 18. helmikuuta kello 11–15.30. Se on otsikoitu “And out we go! Benefits of outdoor activities” eli ”Ylös ja ulos! Ulkoiluaktiviteettien hyödyt”.  

Aisaparin lisäksi mukana on viisi Leader-ryhmää Varsinais-Suomesta, yksi Satakunnasta ja kaksi Ruotsista. 

PLANEETTAGEOLOGI ja kraatteritutkija Teemu Öhman tuo webinaarissa esiin geomatkailun mahdollisuuksia.

Päivän aikana kuullaan useita puheenvuoroja eri ulkoilukohteista sekä Suomen että Ruotsin puolelta. Asiantuntijat kertovat, miten paikallisista reitistöistä ja muista luontomatkailukohteista saa kaikki hyödyt esiin, miten kannattaa suunnitella uusia kohteita ja kuinka voi uudistaa jo olemassa olevia reittejä tai nähtävyyksiä esimerkiksi tarinallistamisen, yritystoiminnan tai tietyn teeman avulla.

Koronan vaikutuksista luontomatkailuun puhuvat Leader Ålandin toiminnanjohtaja Alexandra de Haas ja huippukokki Michael Björklund Ahvenanmaalta.

Webinaari on avoin ja maksuton kaikille luontomatkailun kehittämisestä kiinnostuneille. Ohjelmaa on luvassa kolmella kielellä: suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Etukäteen kuvatut videot on tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi. Live-esitysten kieli on englanti. Kysymyksiä voi esittää kaikilla kolmella kielellä. Webinaarin juontaa Maskun kunnan elinvoimapäällikkö Lauri Hyttinen.

PÄIVÄN alussa, kello 11–12.30, tutustutaan ruotsalaisten hankekumppaneiden koordinoimaan ohjelmaan. Lounastauon jälkeen kello 13.30 alkaa suomalaisten Leader-ryhmien ohjelma.

Tapahtumaan ilmoittaudutaan osoitteessa https://bit.ly/2LDKBqV. Linkki löytyy myös Aisaparin Facebook-sivulta. Teams-kutsu webinaariin lähetetään ilmoittautuneille 16. helmikuuta.

Suomalaiset ryhmät järjestävät vielä toisenkin webinaarin samojen teemojen ympärillä 18. maaliskuuta.

GEOMATKAILU on nopeasti kasvava luontomatkailun osa-alue. Aisaparin alueen merkittävin geomatkailukohde on 22 kilometrin läpimittainen Lappajärven törmäyskraatteri.

Aisaparin rahoittamaan Kraatterijärven georeitti -oppaaseen on koottu kiinnostavimmat, turvallisesti tavoitettavat geologiset luontokohteet kraatterin ympärillä.

Aisaparin rahoittamilla hankkeilla on otettu mukaan runsaasti georeittikohteita myös kauempaa, geologisesti täysin toisenlaisilta alueilta Evijärveltä Ähtäriin. Hankkeilla on myös kehitetty kehitetty hotelli Kivitipun geologista näyttelytoimintaa.

Noiden toimien tavoitteena on saada alueelle Unescon myöntämä geopark-status.

Lisäksi Kauhavan ja Lapuan geologisesti merkittävät luonto- ja kulttuuriperintökohteet -oppaan pohjalta olisi mahdollista kehittää erilaisia uusia georeittejä esimerkiksi Simpsiön luontopoluilla, tai päivittää vanhentuneita geologisia tietoja sisältäviä opasteita.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.