Alajärven kaupunginhallitus 25.1.2020: Valtuustolle esitetään Ylikylän koulun lakkauttamista

Julkaistu:

Kategoria:

,

Arvioitu säästö koulun lakkauttamisesta olisi syyslukukauden osalta noin 60 000 euroa ja ensi vuonna noin 160 000 euroa. Viime vuonna koulun oppilasmäärä oli 38 ja sen arvioidaan laskevan tasaisesti. Koulun nettomenot vuoden 2020 talousarviossa olivat 385 113 euroa, eivätkä oppilasmäärän laskusta huolimatta pienene lähivuosina. Koulun toiminta siirtyi vuokratiloihin Järviseudun ammatti-instituutin Kurejoen toimipisteeseen 2017.

Ylikylän oppilaat integroidaan pysyvästi Paavolan koulun oppilaaksiottoalueeseen. Oppilasennusteen mukaan yhdistymisellä on hetkellinen vaikutus Paavolan koulun oppilasmäärän kasvuun, mutta opetusryhmien koot pysyvät maltillisina. Vakinaisessa työ- ja virkasuhteessa oleva henkilöstö sijoitetaan olemassa oleviin yksiköihin.

Ylikylän koulun lakkauttamisesta on tehty lapsivaikutusten arviointi ja huoltajilla on ollut mahdollisuus vastata sivistystoimen tekemään kyselyyn koskien koulun lakkauttamista. Asianosaisille varataan hallintolain mukainen vaikuttamismahdollisuus päätöksen johdosta.

KAUPUNKI solmi 2 500 euron arvoisen yhteistyösopimuksen ralliautoilijaVille Hautamäen kanssa. Sopimus takaa Alajärven kaupungin logonäkyvyyden Hautamäen kilpa-autossa, ajohaalareissa sekä teamin asusteissa. Tulevalla kaudella Hautamäki kilpailee SM-sarjassa SM2-luokassa nelivetoisella Mitsubishi Lancer Evolution IX:llä. Kauden tavoitteena on SM2-luokan suomenmestaruus.

Talousarviossa avustuksiin ja yhteistyösopimuksiin on varattu 45 000 euroa.

Juttua muokattu 27.1. Kaupunginvaltuusto ei käsittele asiaa 1.2., kuten jutun ingressissä sanottiin, vaan asianosaisten kuulemiselle varataan aikaa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.