Hannan pikkusisko syntyi uudenvuodenpäivänä

Viisivuotias Hanna saa vielä jännittää, minkä nimen pikkusisko saa ristiäisissä. –Melko vahva suosikki jo on, mutta pidetään mieli avoinna ristiäispäivään asti, toteavat Anttu ja Helmi Kivikangas. Kuva: Laura Kivikangas

Julkaistu:

Kategoria:

,

Vaikka poikkeusaikaan sattunut vauvan odotusaika sai vanhemmat miettimään, millainen on koronatilanne ja millaiset rajoitukset synnytyksen aikaan, kaikki sujui hyvin ja isä pääsi mukaan synnytykseen. Se sujui huomattavasti nopeammin ja helpommin kuin esikoisen kohdalla, vaikkakin ponnistusvaihe venähti lähes kolmetuntiseksi vauvan asennosta johtuen.

–Onneksi oli osaavaa henkilökuntaa paikalla auttamassa. Olo oli turvallinen ja rauhallinen koko synnytyksen ajan. Kaiken kaikkiaan synnytys oli rankkuudesta huolimatta hieno kokemus ja vauvan saaminen syliin ensi kertaa herätti jälleen uskomattoman onnen, helpotuksen ja kiitollisuuden tunteen, kuvailee Helmi Kivikangas.

Vauva ja äiti kotiutuivat heti, kun se oli mahdollista. Äidillä oli kova ikävä Hannaa, joka ei päässyt sairaalaan tapaamaan heitä. –Onneksi Hannalla oli hyvät oltavat mummolassa äidin sairaalassa olon ajan.

Arki sujuu vielä pitkälti vauvan tahtiin, ja vanhempien väsymys kuuluu tietysti luonnollisena osana kuvaan, toteavat Kivikankaat. –Vauva taitaa olla tosi suloinen otus kaikkien lähipiiriläisten mielestä. Aika perustyytyväinen hän on ollut tähän saakka, vaikka osaa kyllä pahan mielenkin näyttää selkeästi.

 –Hanna tykkää vauvasta kovasti ja on tärkeä apu äidille, iloitsee Helmi Kivikangas. –Hän osaa esimerkiksi tehdä äidille välipalaa ja viihdyttää vauvaa pieniä aikoja, jos äidin täytyy tehdä jotain muuta. On tärkeää muistaa antaa myös isosiskolle läheisyyttä ja huomiota.

Mainos

ANTTU on syntyperäinen alajärveläinen ja Helmi on kotoisin Toholammilta. –Perheenä olemme asuneet opiskelujen jälkeen jonkin aikaa Alajärvellä, jonka jälkeen työt veivät Kaustisen kautta Kokkolaan. Loka-marraskuussa 2020 paluumuutimme äitiysloman alkaessa Alajärvelle, jossa meillä on tukiverkosto eli lasten mummola, Kivikankaat kertovat.

Anttu Kivikangas on koulutukseltaan opettaja ja tekee tällä hetkellä resurssiopettajan töitä Vimpelin ylä- ja alakoululla sekä Hoiskon alakoululla. Töiden ohella hän on opiskellut myös psykologiaa ja teologiaa. Helmi Kivikangas on psykologi, ja perheen asuessa aiemmin Alajärvellä hän työskenteli Alajärven perheneuvolassa. Viime vuosina hän on toiminut itsenäisenä ammatinharjoittajana. Keski-Pohjanmaalla perheneuvoloissa, kouluilla ja erikoissairaanhoidossa lasten- ja nuorisopsykiatrian yksiköissä.

–Odotamme mielenkiinnolla, millaisia työmahdollisuuksia tällä alueella voisi olla äitiysloman jälkeen.

VANHEMPINA Kivikankaille on tärkeää luoda turvallinen kasvualusta ja läheinen suhde lapsiin. Pysyvät, välittävät ihmissuhteet rakentavat lapsen jalkojen alle tukevan maan. –Haluamme opettaa lapsillemme kristillisiä arvoja ja tervettä suhdetta Jumalaan. Lapsuudenperheistämme olemme saaneet hyvät pohjat lasten kasvatukselle. Antun puolen isovanhemmat ja sisarukset ovat nykytilanteessammekin paljon läsnä lastemme elämässä, minkä näemme hyvänä asiana kasvulle ja kehitykselle.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.