Lukijan mielipideartikkeli:

Vilkku päälle

AJATTELIN avautua, kun siihen lehdessä oikein varta vasten kehotettiin. Olen nimittäin sitä mieltä, että ajokortti pitäisi laittaa määräaikaisesti voimassa olevaksi. Nuorella henkilöllä se voisi olla vaikka 15 vuotta, sitten 10 vuoden välein lääkärintarkastus ja uusi inssi. Yli 60-vuotiailla vähintään viiden vuoden välein. Tällä menettelyllä parannettaisiin liikenneturvallisuutta, ajokelvottomat siirrettäisiin kyytiläisiksi ja saataisiin ehkä muutama työpaikka lisää. Suurin säästö olisi kuitenkin ihmisten hermoissa.

Aamulla kun kiireissään ajaa tohhuuttaa työmaalle ja joutuu kaiken maailman tunareita katselemaan, moni on varmasti samaa mieltä kuin meikäläinenkin: moni on voittanut kortin bingosta ja jotkut ajavat joulukortilla. On hituria ja kaahaajaa, keskellä tietä köröttelevää ja leuhkaa ohittelijaa. Toiset nukkuu ajaessaan, toiset meikkaa, katsoo kännykästä uutisia tai lukee Aku Ankkaa. Eniten ärsyttää ne, jotka ei vaivaudu vilkuttamaan ajoissa. 

Jäät odottamaan ohi menevää autoa, joka sitten juuri ennen risteystä alkaa hidastaa ja sitten laittaa vilkun päälle. Silloin ainakin meikäläisellä alkaa nuppi kiehua. Autoilijan tulee ilmaista aikomuksensa kääntyä hyvissä ajoin, eikä haittaa, vaikka vilkuttaa vähän liian aikaisin. Se tuo joustavuutta ja turvaa liikenteeseen ja ilahduttaa kanssaliikkujia.  

Mutta tuosta ajokortin määräaikaisuudesta joku voisi tehdä vaikka kansalaisaloitteen. Kävisin allekirjoittamassa. 

Nimimerkki Iita

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA