Järvi-Pohjanmaan rajoituksia avataan vähitellen

Alajärven ja Vimpelin kirjastot avautuvat omatoimikirjastoina ensi maanantaina.
Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä tiedotti perjantaina iltapäivällä, että alueella ei ole todettu uusia koronatartuntoja 25.12. jälkeen, ja että marraskuussa suljettuja toimintoja aletaan avaamaan asteittain aluehallintoviraston ohjeet huomioiden.

Aluehallintovirasto päätti torstaina jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamista kymmeneen henkilöön. Linjaus koskee tilaisuuksia sekä sisä- että ulkotiloissa.

Rajoitukset ovat voimassa 8. helmikuuta asti. Rajoituksen piirissä ovat muun muassa markkinat, konsertit, teatterinäytökset ja urheiluottelut, joissa on yleisöä.

Aluehallintoviraston toimivalta ei ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten illanviettoihin tai perhejuhliin, eikä normaaliin, jatkuvaluonteiseen palvelutoimintaan.

Alajärvellä kunnantalon ovet pysyvät kiinni, mutta tilat ovat varattavissa maksimissaan 10 henkilölle. Nuorisotilat tullaan avaamaan ryhmittäin. Kirjasto avataan ilman henkilökohtaista palvelua. Palloiluhalli on avattu 12.1., samaan aikaan voi harjoitella useampi ryhmä. Monitoimihalli avataan 18.1., lohkoissa voi olla ryhmittäin ja käyttää eri pukuhuoneita. Musiikkiopisto siirtyy lähiopetukseen. Uimahalli on ollut koululaisten käytössä, se avataan yleisölle viikolla 3, joskin saunatilat pidetään kiinni.

Lappajärven kunnantalon ovet pysyvät kiinni. Nuorisotilat avataan 20.1. alkaen, yksi ikäryhmä kerrallaan. Liikuntasali  on avattu 12.1. Kivitipun avantouinti avataan 17.1. Musiikkiopisto aloitti toimintansa maanantaina 11.1. Oppilailla on maskisuositus. Kansalaisopisto aloittaa 18.1. Kirjaston yleisöpäätteet otetaan käyttöön 18.1. Kuntosali ja kuntosalin yhteydessä oleva yleisliikuntatila avataan ryhmäliikkujille 18.1.

Mainos

Vimpelin kunnantalon ovet pidetään kiinni. Nuorisotilat avataan 22.1., yksi ikäryhmä kerrallaan. Liikuntahalli on avattu 12.1. seuratoimintakäyttöön, 8. helmikuuta saakka. Kuntosali avataan 18.1., kulku päätyoven kautta, korkeintaan 10 henkilöä kerrallaan. Vieresniemen sauna avataan niin, että yksi korkeintaan viiden henkilön ryhmä voi käyttää sitä yhden päivän aikana. Kirjasto avataan ilman henkilökohtaista palvelua.

Kunnat tarkentavat omien tilojen käyttöä omissa tiedotuskanavissaan. Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä ja kunnat antavat tilojen käyttäjille seuraavat ohjeet: ryhmäkokoja suositellaan pidettävän mahdollisimman alhaisena. Jos ryhmäkoko kasvaa 15-20 henkilöön, suositellaan ryhmä jaettavaksi useampaan osaan. Turvavälit otetaan huomioon mahdollisuuksien mukaan, varsinkin vuorojen vaihtojen yhteydessä, huolehditaan hyvästä käsihygieniasta ja ohjaajat/valmentajat käyttäisivät suosituksen mukaan kasvomaskia.

Pandemiajohtoryhmä seuraa tilannetta koko ajan, ja tarvittaessa tekee uusia linjauksia edellä mainittuihin toimintoihin liittyen. Pandemiajohtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran perjantaina 22.1.2021, jolloin myös alueen tilanteesta ja suosituksien/rajoituksien jatkosta tiedotetaan seuraavan kerran.

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmän suositukset ja rajoitukset 18.1.2021 alkaen, voimassa toistaiseksi, päivitettiin ikäihmisten päivätoiminnan osalta. Se käynnistetään 18.1. alkavalla viikolla. Päivätoiminnassa otetaan huomioon kasvomaskien käyttö, käsihygienia ja turvavälit. Toimintakeskuksienja työpajojen toiminta voi palata kohti normaalia toimintaa, maksimissaan 10 henkilön ryhmissä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.