Maakunnan uudet koronatartunnat pääosin muista maakunnista tai ulkomailta

Sairaalahoidossa ei ole koronaviruspotilaita.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 64 140. Eilen tutkittiin 352 näytettä.

Sairaanhoitopiirin koronarokotuksissa on päästy alkuun. Sairaanhoitopiiriin toimitetut rokotemäärät ovat olleet vielä pieniä ja puolet rokotteista on jaettu alueen terveyskeskusten käyttöön. Rokotukset ovat käynnistyneet koronapotilaita hoitavien, koronatestejä tekevien ja koronanäytteitä tutkivien yksiköiden henkilökunnasta.

-Henkilökunta on hakeutunut innokkaasti rokotuksiin, mutta rokotteiden saatavuuden takia emme tällä hetkellä pysty rokottamaan vielä koko henkilökuntaa. Odotamme rokotesaatavuuden parantuvan lähiaikana, kun käyttöön saadaan myös muita rokotteita. Nyt käytössä oleva rokote suojaa tehokkaasti COVID-19 -viruksen aiheuttamalta vakavalta taudilta, eikä ole aiheuttanut myöskään merkittäviä sivuvaikutuksia, sanoo infektioylilääkäri Elina Kärnä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.