Minna Lainimo aloitti vuodenvaihteessa kirkkoherrana

Minna Lainimo toimii Evijärven vt. kirkkoherrana tämän vuoden. Virallinen pappiskuva.

Julkaistu:

Kategoria:

,

EVIJÄRVEN virkaa toimittavana kirkkoherrana aloitti vuodenvaihteessa Minna Lainimo. Hän toimii tehtävässä vuoden loppuun asti.

Paikkakunta on hänelle uusi, ja hän odottaakin innolla pääsyä tutustumaan evijärveläisiin, seurakuntaelämän ominaispiirteisiin ja paikalliseen elämänmenoon.

–Ensivaikutelma on ollut myönteinen, hän tiivistää.

Lainimo on toiminut pappina lähes 12 vuotta. Viimeksi, vuodesta 2015 lähtien hän on ollut Ylistaron kappeliseurakunnan johtavana kappalaisena. Tästä virasta Seinäjoen seurakunnasta hän on virkavapaalla tulevan vuoden.

Aiemmin hän on toiminut seurakuntapastorina Ylistarossa ja alueseurakunnassa Seinäjoella.

SEURAKUNNAN elämässä hän pitää tärkeänä Raamattua, rukousta ja rakkautta.

–Perusta on siinä, että Jumalalta me saamme. Häneltä on kutsu, ja häneltä on tehtävä, Lainimo sanoo. –Jumalanpalvelus ja ehtoollispöytä ja seurakunnan kaikki yhteinen kokoontuminen ovat sitä varten, että meitä vahvistetaan, rohkaistaan ja kasvatetaan uskossa, elämässä ja rukouksessa. Toivoa on aina, koska Jumala on armollinen Jumala.

Seurakuntaelämä ei tapahdu vain silloin, kun ollaan koolla jossakin tilaisuudessa. Lainimon mielestä jokainen seurakuntalainen on oman elämänsä kohtaamisissa kuljettamassa hyvää sanomaa eteenpäin.

–Jeesuksen opetukset uskosta, lähimmäisen rakkaudesta ja hyvän sanoman eteenpäin viemisestä ovat täysin toimivaa elämän toimintasuunnitelmaa tänäkin päivänä.

SEINÄJOEN Nurmossa asuva Lainimo on 36-vuotias kahden lapsen äiti. Hän harrastaa retkeilyä ja vaeltamista.

–Hiihtokausi on avattu, ja tykkään erilaisista kulttuuritapahtumista: teatterista, konserteista, näyttelyistä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.