Vuoden 2020 Järviseutupalkinto Reijo Saarelle

Järviseutu-Seuran puheenjohtaja Mauri Jokela luovuttaa palkinnon Reijo Saarelle. Mukana Heikki Valijoki Järviseutu-Seuran hallituksesta.

Uitot olivat parin vuosisadan ajan keskeinen osa järviseutulaista elinkeinotoimintaa. Ammattinsa osaavat monitaitoiset uittomiehet vastasivat siitä, että puu ylämaista kulki rannikolle jalostettavaksi ilman keskeytyksiä.  

Ähtävänjoen viimeisistä uitoista on nyt jo kulunut yli puoli vuosisataa ja viimeisetkin elossa olevat uittomiehet alkavat olla harvinaisuuksia. Heidän mukanaan ovat uittomiestaidot ja työmenetelmät painumassa unholaan. 

Reijo Saari on yksi niistä harvoista henkilöistä, joka on aktiivisesti toiminut uittomiestaitojen ja uittomiesperinteen ylläpitämiseksi ja säilyttämiseksi Järviseudulla ja laajemminkin. Hän on menestynyt erinomaisesti myös alan perinnettä vaalivissa tukkilaiskisoissa ympäri maatamme.  Hänen opastamanaan on tänne kasvamassa uusia nuoria ”tukkilaisia”, jotka ovat innolla olleet oppimassa näitä taitoja.  

Nyt, kun Evijärvellä on tarkoitukseen vasta varsin rakennettu hieno tukikohta rakennuksineen, ovat olosuhteet perinteen säilyttämiselle erinomaiset. Hyvätkään olosuhteet eivät kuitenkaan yksin tuo tulosta. Siihen tarvitaan myös tekijöitä. Reijo Saari on juuri yksi niistä tekijöistä, joita tämä työ tarvitsee.  

Järviseutu-Seura onnittelee Reijoa ansaitusta palkinnosta ja toivottaa menestystä edelleen tämän arvokkaan kotiseututyön parissa. 

Mauri Jokela 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.