Menkijärveltä ja Saukonkylältä Tampereelle

Tuija Saarela-Orava ja Tarmo Orava suhtautuvat elämään ilolla ja myönteisyydellä. Kuva oman omakotitalon edustalta.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Alajärveltä lähti Tampereen seudulle nelisenkymmentä vuotta sitten nuoripari Tuija Saarela ja Tarmo Orava. Tarmo hakeutui valokuvalaborantin hommiin, mutta toimi myöhemmin parikymmentä vuotta myymäläpäällikkönä Nokialla ja Tampereella. Tuija kouluttautui jalkojenhoitajaksi ja perusti jalkahoitolan Tampereelle.  

TARMO Orava vietti lapsuutensa Menkijärvellä. Tarmolla oli kahdeksan sisarusta, joista yksi menehtyi jo pienenä. Hän muistelee aikaa, jolloin kylään tupsahdettiin ilman sen kummempia kutsuja.  

– Se oli mukavaa aikaa. Kesäisin isän veljet tulivat Ruotsista ja meidän mäellä oli vilskettä, kun serkkujen kanssa touhuttiin kaikkea, Tarmo kertoo.  

Serkkujen ja naapureiden lasten kanssa riitti tekemistä. 

– Pelasimme meidän mäellä pesäpalloa, ja monet pallot lensivät kauas maisemiin, Tarmo muistelee. 

Tuija Saarela-Oravalla on kolme muuta sisarusta. Lapsuus kului Menkijärven naapurikylässä Saukonkylällä, jossa perheellä oli sekatavarakauppa ja puutavaraliike. 

– Mukavana muistona mieleen nousee kesät, kun menimme polkupyörillä uimaan lähdepohjaiselle Valkeisjärvelle. Siellä oli valkoinen hiekka, Tuija kuvailee.  

Saarelat muuttivat vuonna 1977 Alajärven keskustaan, kun perheen isäkin oli jo edesmennyt. 

TUIJA Saarela-Orava on vielä työelämässä kiinteästi, sillä oma yritys Tampereen sydämessä Hämeenkadulla menestyy hyvin ja työllistää yhden työntekijän. Tuijalla on niin vahva ammattitaito, että erilaisia opetus-, koulutus-, ja esitelmäkeikkojakin mahtuu vuosien varrelle runsaasti.  

– Olen silti alkanut jo hieman hidastaa tahtia, sillä muutaman vuoden kuluttua pääsisi ansaitulle eläkkeelle, Tuija myöntää. 

Tarmo Orava kouluttautui jossain vaiheessa myös välinehuoltajaksi ja ehti jäämään eläkkeelle toimittuaan viimeiset vuodet sydänsairaalassa. 

– Olenkin tehnyt vielä välinehuoltajana erilaisia tuurauksia, koska aikaa ja terveyttä on riittänyt, Tarmo selittää. 

Positiivisesti elämään suhtautuva pariskunta asustaa Tampereen Raholassa omakotitalossa ja perheen kaksi lasta ovat jo perustaneet omat perheensä. 

– Pojalla on kolme lasta ja tytöllä ihan pieni vauva. Molemmat lapset ovat myös terveydenhoitoalalla. Pidämme päivittäin yhteyttä, Tuija selittää. 

Tuija pitää yhteyttä säännöllisesti myös Alajärvellä asustavaan äitiinsä, Aila Saarelaan. 

– Äiti oli meidän lapsuuden leikeissä mukana aina kun vain töiltään ehti. Prinsessa Ruusunen oli mieluinen leikki, muistelee Tuija lämpimästi lapsuuttaan.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.