Järvi-Pohjanmaalla nyt 36 koronatartuntaa

Julkaistu:

Aihe:

Tartuntalähteet ovat hyvin tiedossa. Uudet tartunnat liittyvät aiempaan tunnettuun tartuntaketjuun. Valtaosa uusista tapauksista on todettu jo karanteenissa olevilla. Tartunnan saaneet on asetettu eristyksiin. Tällä hetkellä karanteeniin asetettuja altistuneita Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella noin 240. Altistuneissa on paljon ikäihmisiä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöä. Altistuneiden jäljitystyö on edelleen kesken. Lappajärven toimintakeskuksessa ja Alajärven Luoma-aholla sijaitsevassa Koulumäen päiväkodissa on karanteeniin asetettuja altistuneita 32. Tartuntojen ja altistusten johdosta varotoimenpiteinä Lappajärven toimintakeskus ja päiväkoti suljetaan 6.12.2020 saakka. Niille Koulumäen päiväkodin lapsille, joita ei ole asetettu karanteeniin, järjestetään tarvittaessa hoitopaikka muualta.

Kultakämmenen asumispalveluyksikössä on todettu kahdella asukkaalla positiivinen koronavirustartunta. Karanteeniin asetettuja altistuneita työntekijöitä ja asukkaita on yhteensä noin 20. Asumisyksikön toiminta pystytään turvaamaan. Tilanteen johdosta asumisyksikön vierailuun on asetettu rajoituksia.

On ensiarvoisen tärkeää, että kuntalaiset huolehtivat kaikissa tilanteissa hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, turvaväleistä sekä muistavat käyttää kasvomaskeja. Lisäksi on tärkeä huomioida muut aiemmin annetut alueelliset suositukset ja rajoitukset.Muistutamme myös Koronavilkun käytöstä, toteaa pandemiajohtoryhmä.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.