Lappajärven kunnanvaltuusto päätti nostaa tuloveroprosenttia

Tulovero nousi Lappajärvellä 0,5 % yksikköä tämän vuotiseen verrattuna.

LAPPAJÄRVEN kunnanvaltuuston kokous 16.11.2020. Kunnanvaltuusto hyväksyy n. 4500 m2:n suuruisen määräalan myynnin tilasta Perukka RN:o 11:141 (403–402–11–141), osa korttelin 105 tontista 5, kauppakirjan mukaisin ehdoin Vaasan Teollisuuskiinteistöt Oy:lle. Toinen tonttikauppa koski Kauhajärvellä sijaitsevaa pientä tilaa. Kunnanvaltuusto hyväksyi, että tila Raipakanhiekkamaa (408–409–3–32) myydään hintaan2.000 euroa Jorma Luomalalle ja 16 muulle ostajalle kauppakirjan mukaisin ehdoin.

Lisämääräraha Itäkylän ryhmäperhepäiväkodin ja koulujen tarvikkeisiin hyväksyttiin. Lappajärven kirjaston seinien ulkoverhouksen ja lämmöneristeen uusiminen hyväksyttiin. Työn kustannuksen ovat omana työnä luokkaa 50 000 euroa. Lukion uusiin lattioihin varatusta määrärahasta, riittää rahaa myös kirjaston ulkoseinäremonttiin.

Kunnan talouskatsaus yhdeksältä ensimmäiseltä kuukaudelta tuotiin valtuustolle tiedoksi.

Kunnanhallitus päätti yksimielisesti esittää kunnanvaltuustolle, että vuoden 2021 tuloveroprosentiksi määrätään 21,50 %. Kunnanvaltuuston kokouksessa Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Ville Väkeväinen esitti Keskustan valtuustoryhmän esityksen tuloveroprosentin nostamisesta 22 %: iin. Väkeväisen esitys sai kannatusta ja asiasta käytiin nimenhuutoäänestys. Pohjaesityksenä kunnanhallituksen esitys (JAA) ja Väkeväisen kannatusta saanut esitys (EI). Äänestyksessä annettiin neljä JAA-ääntä ja viisitoista EI-ääntä, joten Väkeväisen esitys voitti ja Lappajärven tuloveroprosentti on 22 % vuonna 2021. Tulovero nousi Lappajärvellä näin ollen 0,5 % yksikköä tämän vuotiseen verrattuna.

Kunnanhallitus päätti yksimielisesti esittää kunnanvaltuustolle, että Lappajärven kunnan kiinteistöveroprosentit vuodelle 2021 määrätään seuraavasti: yleinen kiinteistöveroprosentti 1,00 %, vakituisen asunnon kiinteistöveroprosentti 0,55 %, muiden asuinrakennusten kiinteistöveroprosentti 1,15 %, yleishyödyllisen yhteisön kiinteistöveroprosentti 0,00 %, voimalaitosten kiinteistöveroprosentti 3,10. Kunnanvaltuusto hyväksyi kunnanhallituksen esityksen. Kiinteistöverot pysyvät vuoden 2020 tasolla.

Lappajärven Vuokratalot KOy:n lainaehdotuksen kohdalla valtuuston puheenjohtajana toimi Ville Väkeväinen. Valtuutettu Juho Korpela Keskustan ryhmästä toi Keskustan valtuustoryhmän esityksen, jossa Lappajärven Vuokrataloille myönnetään 30 000 euron laina, jonka jälkeen kunnanhallitus käy neuvotteluja yhtiön kanssa sen talouden saattamisesta tasapainoon. Neuvottelujen jälkeen Lappajärven kunnanvaltuusto palaa asiaan uudestaan.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.