Tohtori ja kirjailija Erkki Kujala luennoi ensi viikolla Kortesjärven kirjastossa sotasukupolven elämäntarinasta

Julkaistu:

Aihe:

SOTA-AJAN kotirintamahistoriaa tutkinut tohtori ja kirjailija Erkki Kujala luennoi keskiviikkona 25.11. kello 18 Kortesjärven kirjastossa sotasukupolven elämäntarinasta otsikolla “Riisitautisukupolvesta hyvinvointiyhteiskunnan rakentajiksi.”  

Luennossaan Kujala käy läpi sotien jälkeistä lähihistoriaa kertoen, miten nälällä ja työllä kasvatetut sotasukupolven lapset nostivat köyhän Suomen hyvinvointivaltioksi. Talvisodan aikana syntyneeltä toholampilaiselta Erkki Kujalalta ilmestyi omaelämäkertakirja viime joulun alla Maahenki Oy -kustantamon omakirja-sarjassa.  

Sisulla ja sydämellä -kirja kertoo Kujalan monivaiheisen elämäntarinan kansakoulupohjaisesta halsualaisesta maanviljelijästä palkituksi dokumenttitoimittajaksi ja yhteiskuntatieteiden tohtoriksi. Kaikki opintonsa hän on tehnyt porras portaalta edeten radio- ja televisiotoimittajan työn ohessa. Kirja kertoo, kuinka kivinen tämä tie on ollut työn ja monien muiden tehtävien sekä harrastusten rinnalla. Se sisältää myös paljon suomalaista lähihistoriaa. 

Luennossaan Kujala peilaa yhteiskunnan sodanjälkeistä kehitystä yleisellä tasolla elämäkertansa pohjalta yksilön kokemusten kautta. Hän pohtii myös nykyajan menoa ja kysyy: Entä nyt? 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.