35 vuoden kokemuksella vuoden yritykseksi

Yrityksen perustajalla ja toimitusjohtajalla Pekka Kukkolalla on 35 vuoden kokemus kuljetusalalta.

Julkaistu:

Aihe:

KORTESJÄRVEN vuoden yritykseksi on valittu kuljetusliike Pekka Kukkola Oy.

Yrityksen perustajalla ja toimitusjohtajalla Pekka Kukkolalla on 35 vuoden kokemus kuljetusalalta. Aluksi hän kartutti oppia ja näkemystä isänsä yrityksessä ja sen jälkeen vieraalla ennen oman firman perustamista vuonna 1999.

–Tuntuuhan se mukavalta, että muutkin ovat huomioineet elämäntyöni ja mitä olen saanut aikaiseksi, hän sanoo.

Nykyisin hänellä on 20 alaista ja kymmenkunta autoa, joissa kulkee esimerkiksi metsäteollisuuden tuotteita, kappaletavaraa ja juomia sekä lääkkeitä apteekkeihin ja sairaaloihin.

Isot autot ja pitkät linjat ovat aina kiinnostaneet häntä.

–Se on ikään kuin vapaus. Kun olin nuori, ei ollut kännyköitä, tietokoneita ja muita, mutta ison auton kanssa pääsin maailmalle.

Mainos

HÄN toivoo että aina, kun alaa koskevia säädöksiä laaditaan, neuvottelupöydässä istuisi myös ammattikuljettajia.

–Ala on haastava ja kilpailu on kovaa. Massatavarapuolelle on tullut mukaan ulkolaisia, ja hintoja on poljettu halvemmaksi. Kuljetusliikkeille keksitään säädöksiä ja kuljettajille vaatimuksia ja koulutuksia, mutta niitä ei oteta huomioon hinnoittelussa.

Hän kertoo myös, että etenkin talvisin yöliikenteelle on vaarallista se, ettei teitä hoideta öisin. Valtateilläkin ja jopa kolmostiellä liukastellaan pahasti. Ongelma on yleinen, mutta siihen ei yleensä kiinnitetä huomiota.

–Tiet suolataan illalla, mutta sen jälkeen niiden annetaan olla rauhassa. Silloin ne jäätyvät yön aikana eli juuri, kun rekkaliikenne on kovimmillaan. Ne ovat todella liukkaita, hän sanoo. –Seuraavan kerran suolataan vasta viiden–kuuden aikaan aamulla. Suola pitäisi vetää kahden aikaan yöllä, että se pysyisi läpi vuorokauden.

Tiet myös usein aurataan vasta aamulla.

–Moni ei tiedä sitä, kun ei yöllä liiku. Sitten kun aamu sarastaa, kaikki näyttää olevan hyvässä kunnossa — mutta siellä ovat kuljettajat tehneet koko yön töitä ja taistelleet päästäkseen määränpäähänsä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.