Kraatterijärven toimijat palkitsi Lappajärven kesäteatterin

Miika Lahnalampi sekä Jenni ja Kristian Hyyppä kukitettiin Punaisen Tuvan Viinitilalla keskiviikkona vietetyn Kraatterijärven toimijoiden syyskokouksen aluksi. Lappajärven Kesäteatterin näytäntöjen peruunnuttua yrittäjät keskittyivät Terrace Kirpun tapahtumien järjestämiseen sekä välinevuokraukseen.
KRAATTERIJÄRVEN Toimijat ry palkitsi syyskokouksessaan vuoden 2020 yrityksenä Lappajärven kesäteatterin.

Yrittäjät Kristian Hyyppä ja Jenni Hyyppä sekä Miika Lahnalampi ovat toiminnallaan osoittaneet erinomaista rohkeutta ja kykyä sopeuttaa liiketoimintaansa koronakriisin aikana, todettiin perusteluissa. –Lappajärven kesäteatteri on Suomessa tunnettu ja alueella merkittävä palveluntuottaja, jonka toiminnan kerrannaisvaikutukset muille matkailu- ja palvelualan yrityksille ovat huomattavia.  

–Erilainen. Se on Kristian Hyypän luonnehdinta kuluneesta vuodesta. Keväällä tilanteen muuttuessa nopeasti yrittäjillä oli ”melkoinen paine” päällä. Pitkiä hermoja on tarvittu. Kesälle suunniteltu Svingijengi-näytelmä siirrettiin koronarajoitusten vuoksi ensi kesälle. Sen rooleissa nähdään muun muassa Merja Larivaara, Kari-Pekka Toivonen, Meeri Toivonen, Sami Uotila, Kerttu Rissanen ja Ville Pusa.

–Onneksi perumiset ja siirtämiset onnistuivat ilman ylimääräisiä kuluja.

Yrittäjät vaihtoivat toimenkuviaan lennosta ja keskittyivät matkailupalveluihin, musiikki-iltoihin sekä välinevuokraukseen Terrace Kirpussa Lappajärven rannalla. Osa palveluntarjontaa ovat Lahnalammen tarjoamat kalastuspalvelut.

–Tämä pelasi kesän, muttei korvannut kesäteatteria, Hyyppä kertoi. –Ilman Terrace Kirpun tapahtumia kausi olisi ollut tappiollinen.

Mainos

Ensi kesää markkinoidaan nyt koko paketilla olettaen, että kesäteatterin näytännöt voidaan toteuttaa turvallisesti ja ylempää tulevia ohjeita noudattaen.

–Etsimme Kirppuun kesätyöntekijöitä, omat resurssit eivät riitä molempiin. Jos koronatilanne jatkuu nykyisellään, aiomme kehittää matkailupalveluita edelleen.

Kesän konsertit ja stand up- illat ovat vielä työn alla.

Matkailun painopisteen siirtyminen Euroopasta kotimaahan näkyi Lappajärvellä.

–Vesiliikennettä oli enemmän kuin aiemmin. Lähikaupungeista ja kunnista kävi matkailijoita, myös ihmisiä, jotka eivät ennen olleet Lappajärvelle löytäneet, totesi Hyyppä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.