Keskinen jatkaa Eläkeliiton piirin johdossa

Eero Nirmela, Eija-Liisa Keskinen ja Sirkka Wiitalähdet palkittiin Suomen Valkoisen Ruusun kunniamerkeillä. Kuvat: Ulla Harju
Eläkeliiton Etelä-Pohjanmaan piirin keväältä koronan vuoksi siirtynyt kevätkokous sekä syyskokous pidettiin Seinäjoella 12.11.2020.

Eläkeliiton Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtajana valittiin jatkamaan Eija-Liisa Keskinen EL Lehtimäen yhdistyksestä.

Piirihallituksessa erovuorossa määrävuosien jälkeen Järviseudun alueelta olevan Matti Kuusisaaren tilalle valittiin Matias Keto (EL Lappajärvi). Muut erovuoroiset: Järviseudun alueelta Erkki Ammesmäki (EL Vimpeli), Kyrönmaan alueelta Antti Hirvilammi (EL Ylistaro), Pohjoiselta alueelta Kirsti Kallio (EL Lapua) ja Tauno Ikola (EL Alahärmä) sekä Seinäjoen alueelta Tarja Katila (EL Peräseinäjoki) valittiin uudelleen piirihallitukseen.

Ensi kesäkuussa pidettävään liittokokoukseen Järviseudun alueelta valittiin edustajaksi Matti Kuusisaari (EL Evijärvi).

Kokouksen aluksi piirihallituksen varapuheenjohtaja Erkki Ammesmäki luovutti hopeiset ansiomerkit Eläkeliiton Etelä-Pohjanmaan piirin toiminnantarkastajille Heikki Lautamäelle ja Kaarlo Katajistolle. Tasavallan presidentin myöntämät Suomen Valkoisen Ruusun kunniamerkit luovutettiin piirin puheenjohtajalle Eija-Liisa Keskiselle, Sirkka Wiitalähteelle ja Eero Nurmelalle.

Kokousten kannanotto käsitteli omaishoidon tuen verovapautta. Kannanoton mukaan omaishoito on paitsi halvin, myös inhimillisin hoitomuoto: hoidettava saa viettää aikansa tutussa elinympäristössä ja vierellä koko ajan tutut henkilöt.

Omaishoidon houkuttelevuuden lisäämiseksi olisi tarjottava palkkiot verovapaana. Omaishoidontuki on STM:n päätöksellä 1.1.2020 alkaen 408,09–816,18, josta verotus vie vähintään kolmasosan.

Hoitokustannukset kodin ulkopuolisessa kevyessä hoidossa ovat keskimäärin 120 euroa ja vaativimmillaan keskimäärin 360 päivältä. Tämä konkretisoi sen, miten edullisesta hoitomuodosta omaishoidossa on kysymys. –Yhteiskunta säästäisi todella paljon, jos omaishoidontuen houkuttavuutta lisättäisiin palkkion verovapaudella.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.