KOVA ja JAMI aloittavat yhteistyön

JAMI:n esports-opiskelijat pelaavat jatkossa KOVA akatemiana.

Julkaistu:

Aihe:

Peliopintojen rinnalla opetussuunnitelmaan kuuluu muun muassa fyysistä harjoittelua, kilpapelaamisen etiikkaa sekä terveystietoa käsittelevät kokonaisuudet. Yhteistyö peliorganisaatioiden ja koulujen välillä on vielä Suomessa uutta.

–Haluamme yhdessä kasvattaa vastuullisempia ja ammattitaitoisempia pelaajia. Tulevaisuuden ammattipelaaja huolehtii liikunnasta, syö terveellisesti, opiskelee tunnollisesti ja harjoittelee tavoitteellisesti, kurinalaisesti ja määrätietoisesti. Pelaaminen kasvattaa suosiotaan tällä hetkellä jatkuvasti ja uskomme, että juuri nyt oikea aika tehdä Suomesta edelläkävijämaa tällä saralla, kertoo JAMIn esports-opettaja Mikko Kalijärvi.

Linjan yhteistyökumppanina toimii suomalainen KOVA Esports, joka tunnetaan muun muassa viimeaikaisesta menestyksestä suomalaisten suosikkipeli Counter-Strike: Global Offensivessa. Yrityksen toinen perustaja, Antti Hirvonen, näkee yhteistyön luonnollisena ja toivoo, että vastaavia hankkeita syntyisi myös muualla Suomessa. –Yhdessä voimme luoda kestävän ja vastuullisen pelikulttuurin. JAMIn nuoret opiskelijat ovat luomassa itselleen ammattia, ja meille on kunnia olla mukana heille tärkeässä matkassa. Samaan aikaan pystymme viemään koko Suomen e-urheilukenttää eteenpäin ja omalta osaltamme tehdä Suomesta edelläkävijää pelaamisen alalla, Hirvonen toteaa.

Yhteistyön myötä Counter-Strike: Global Offensive -peliin keskittyviin kilpapeliopintoihin tulee merkittäviä lisäsisältöjä. KOVAn valmennusosaamista tullaan hyödyntämään etenkin henkisellä puolella, jolloin opiskelijoille voidaan tarjota aiempaa kokonaisvaltaisempaa opetusta. Lisäksi opiskelijat pääsevät kuulemaan vinkkejä pelaamiseen ja kehittymiseen omilta idoleiltaan, KOVAn ammattipelaajilta. Kilpapelilinjan opiskelijat tulevat pelaamaan KOVAn nimen alla akatemiajoukkueena.

Esports-liiketoimintaan keskittyvällä puolella yhteistyö avaa opiskelijalle mahdollisuuden oppia esimerkiksi manageroinnista ja kumppanuusmyynnistä vierailevilta luennoitsijoilta sekä suorittaa harjoittelujaksoja KOVAn organisaatiossa.

Järviseudulla e-sportsopintoja voi suorittaa JAMI:n Alajärven toimipisteen lisäksi Alajärven ja Vimpelin lukioissa ensi lukuvuonna.

KOVA on suomalainen kilpapeliorganisaatio, jonka joukkueet pelaavat CS:GO:n lisäksi Leagues of Legendsiä, StarCraftia ja NHL:a.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.