Yksi uusi koronatartunta maakunnassa maanantaina

Tartunta liittyy aiempaan tartuntaketjuun. Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 181. Sairaalahoidossa on edelleen muutamia potilaita.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 41 184. Eilen tutkittiin 193 näytettä.

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki käsitteli 9.11.2020 kokouksessaan Etelä-Pohjanmaan ja erityisesti Suupohjan alueen koronatilannetta. Kauhajoen koronatapaukset ovat huo-lestuttavasti nostaneet Suupohjan kiihtymisvaiheen tuntumaan. Suupohjassa ilmaantu-vuus on 14 vrk:n seurannassa 62,9/100 000 as. (11 tapausta) ja 7 vrk:n seurannassa 22,9/100 000 as. (4 tapausta). Positiivisten näytteiden osuus on 2,7 % kaikista alueen näytteistä.

Tartuntaluvuista huolimatta Nyrkki päätti säilyttää Suupohjan alueen luokittelun epidemian perustasolla muun maakunnan tavoin. Perusteeksi katsottiin se, että tartuntaryppäitä on vähän ja tartuntaketjut on pystytty jäljittämään. Tartuntatautitilanteen mahdollista pahenemista kiihtymisvaiheeseen seurataan tiiviisti.

Tartuntojen ja kiihtymisvaiheen estämiseksi on Kauhajoella noudatettava huolellisesti turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa. Kasvomaskia on syytä käyttää tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.

Nyrkki päätti poistaa matkustussuositukseen liittyvän maininnan Vaasan sairaanhoitopiiristä. Muuta kuin välttämätöntä matkustamista pääkaupunkiseudulle on edelleen vältettävä. Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla ei näytä rauhoittuvan, kun taas uusien tartuntojen määrä Vaasan sairaanhoitopiirin alueella on kääntynyt laskuun.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.