Kortesjärveläisterapeutti avasi oman vastaanoton

Hannele Sui-Tuomaala avasi oman terapiavastaanoton Kortesjärvelle. Halutessaan asiakas saa myös eläinavusteista terapiaa esimerkiksi Taimi-koiralta.
Hannele Sui-Tuomaala halusi alkaa itsnäiseksi terapiayrittäjäksi, koska hän uskoo, että hänen tarjoamalleen palvelulle on nyt aitoa tarvetta ja hänellä on nyt tilaisuus siihen. Ihmiset tarvitsevat paikan, josta saa apua, mutta kaikki eivät hänen mukaansa halua mennä Kelan korvattavalle psykoterapeutille, jolle pääsy voi olla hidasta ja hankalaa.

LUPAHAKEMUKSET on käsitelty ja nettisivut ovat valmiit.

Terapeutti Hannele Sui-Tuomaala avasi 1. marraskuuta virallisesti oman vastaanottonsa kotiinsa Kortesjärven Saarijärvelle. Siellä hänen tavoitteenaan on hoidollisten keskustelujen avulla lievittää tai poistaa elämän kriiseihin ja vaikeuksiin liittyvää kärsimystä ja ahdistusta sekä antaa tukea erilaisissa ongelmissa.

Yksilö- ja pariterapian lisäksi hän antaa myös eläinavusteista terapiaa. Terapiaeläiminä toimivat Siiri- ja Taimi-koirat, sekä myös Mauno-kissa — ”Jos se on sillä päällä, että haluaa osallistua tapaamisiin”.

Parhaillaan Sui-Tuomaala pohtii myös hevosen ottamista. Kun hänellä oli aiemmin hevonen ja poneja, hänen luonaan kävi päihdekuntoutujia ja lastensuojeluyksikön väkeä.

–Jos on vaikea sanoittaa asioita, eläin on monesti hyvänä apuna siihen. Joku haluaa ulkoiluttaa sitä, joku haluaa silittää tai harjata sitä, ja joku haluaa vain että se on siinä lähellä, Sui-Tuomaala miettii.

Pianonsoittoa harrastava ja harmonia Kortesjärven pelimanneissa soittava nainen käyttää hoitotyössään tarvittaessa myös musiikkia.

Tarvittaessa hän on valmistautunut ottamaan asiakkaita vastaan myös Ylihärmässä, tai suoraan asiakkaan kotona, tai etänä esimerkiksi puhelimitse.

62-VUOTIAS Sui-Tuomaala on koulutukseltaan psykiatrinen sairaanhoitaja ja hallintotieteiden maisteri.

Hän on tehnyt psykiatrista hoitosuhdetyötä 20 vuotta Vaasan keskussairaalan psykiatrian eri osastoilla. Hän toimii yhä myös muutaman päivän viikossa päihdeterapeuttina Kortesjärven Kan-kodilla.

Kymmenen vuoden ajan hän on myös opettanut Seinäjoella ja Vaasassa lähihoitajaopiskelijoille mielenterveys- ja päihdetyöhön ja kuntoutukseen liittyviä oppiaineita, kuten psykiatrisen hoitotyön menetelmiä ja psykiatrisia sairauksia, kuten skitsofreniaa, masennusta ja kaksisuuntaista mielialahäiriötä.

Työuransa aikana hän on oppinut, kuinka moninaisia ihmiset ja heidän ongelmansa ovat.

–Usein on niin, ettei ole olemassa mitään yhtä oikeaa vastausta johonkin tiettyyn ongelmaan, hän kiteyttää.

ITSENÄISEKSI terapiayrittäjäksi Sui-Tuomaala halusi alkaa, koska hän uskoo, että hänen tarjoamalleen palvelulle on nyt aitoa tarvetta ja hänellä on nyt tilaisuus siihen. Ihmiset tarvitsevat paikan, josta saa apua, mutta kaikki eivät hänen mukaansa halua mennä Kelan korvattavalle psykoterapeutille, jolle pääsy voi olla hidasta ja hankalaa.

–En tietysti rajaa asiakaskuntaani, mutta olen ajatellut, että tämän on tarkoitus olla toimiva etenkin sellaisille ihmisille, joilla on jokin kriisi tai lyhytaikainen hätä. He voivat tulla tänne heti sen alkuvaiheessa purkamaan pahaa oloaan ilman, että heidän tarvitsee käydä ensin psykiatrilla. Tällaista palvelua ei tällä seudulla ole.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.